30/10/2019

David Benioff in DB Weis odstopila od Vojne zvezd

Zloglasna dvojica, ki stoji za serijo Igra prestolov (Game of Thrones), David Benioff in DB Weiss, sta sporočila, da odstopata od dogovora za njuno trilogijo Vojne zvezd (Star Wars), ki sta jo sklenila z Disneyjem in Lucasfilmom. Kot razlog sta podala 200-milijonsko pogodbo za trenutno še neznane projekte za Netflix, zaradi katerih nimata časa delati na obojem.
Weissova in Benioffova pogodba z Disneyjem je bila naznanjena februarja lani in so jo pri studiu najbogatejšega miška na svetu obešali na zelo velik zvon. Zgodba trilogije bi naj govorila o drugih likih izven Skywalkerjeve sage, a kot kaže, sedaj tega ne bomo dočakali. Čeprav avtorja navajata, da je razlog za odstop od projekta prenatrpan urnik, pa ne moremo mimo vprašanja, ali je za to deloma kriva tudi zelo slabo sprejeta zadnja sezona serije Igra Prestolov (Game of Thrones), saj sta pred tem polomom ustvarjalca prejela ponudbe kar iz šestih studiev, kot je poročal Deadline. Avgusta letos pa sta torej sklenila pogodbo z Netflixom. Pri tem sta za Deadline povedala sledeče: "Dan ima le toliko ur in čutila sva, da ne moreva zadostiti Vojni zvezd in najinim projektom za Netflix. Zato na žalost odstopava."


Predsednica Lucasfilma Kathleen Kennedy pa je povedala tole: “David Benioff in Dan Weiss sta neverjetna pripovedovalca. Upamo, da ju bomo lahko vključili v nadaljnje popotovanje, ko se bo njun zaseden urnik nekoliko sprostil, da se bosta lahko posvetila Vojni zvezd." Kaj bo sedaj s to trilogijo, Kennedyjeva ni komentirala dalje.

Vsekakor zgodb iz univerzuma Vojne zvezd ne bo manjkalo, saj je še vedno v načrtu trilogija Riana Johnsona (Looper, Star Wars: The Last Jedi), projekt Kevina Feigeja, serija The Mandalorian in še nenaslovljena serija o Obi-Wanu Kenobiju za storitev s pretočno vsebino Disney+.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...