26/10/2019

Izid igre The Last of Us Part II zamaknjen

Težko pričakovana igra založnika in razvijalca iger Naughty Dog, ki nosi naslov The Last of Us Part II žal ne bo izšla 21. februarja 2020. Založnik Naughty Dog in distributer Sony Interactive Entertainment sta v četrtek sporočila, da se je izid igre zamaknil na 29. maj 2020.
Direktor video igre Neil Druckmann je glede tega povedal sledeče: "[E]nostavno nismo imeli dovolj časa, da celotno igro spoliramo na takšno raven, da bi jo lahko imenovali Naugty Dogova kakovost." K temu Druckmann še dodaja: "Na tej točki smo imeli dve možnosti: ogroziti dele igre ali si vzeti več časa. Odločili smo se za slednje, ta novi datum izida pa nam omogoča, da zaključimo vse tako, da bomo zadovoljni, pa tudi ekipa bo pod manjšim stresom.  Čeprav čutimo olajšanje, da nam ne bo treba ogroziti lastne vizije, smo razočarani, da se nismo mogli izogniti točno tej situaciji."
Čeprav zamiki izidov video iger niso nič nenavadnega, je za marsikoga to verjetno razočaranje, vendar je treba priznati, da je bolje, če si ustvarjalci vzamejo več časa in pošljejo na tržišče bolj brezhiben in kakovosten izdelek. The Last Of us Part II je nadaljevanje zombijevske uspešnice The Last of Us iz leta 2013 in se dogaja pet let po dogodkih iz prve igre. Pri tem je treba poudariti, da gre za video igro, ki je ekskluzivna za konzolo PS4.

Vir: Polygon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...