15/11/2019

Nagradni natečaj za najboljšo zgodbo na MokuMatsuriju - zgodba 5


Nekoč, pred davnimi časi, je v daljni deželi Slo-ponski, državi, nastali po združitvi dežele bojnih pastirjev, Slovenije, in kraljevine mogočnih bitij, Japonske, živel vsem znani Ninja Kekec. Imel je bojevito moč, s katero je lahko premagal vse senčne sile, ki so tavale po tisti deželi.

En dan pa je v temni gozd udarila nevarna svetloba, tako močna, da je nastala neznosna tema. V tleh je nastala gromozanska vbitina, iz katere se je dvignil mogočni in grozni goblin Zlatko. Ninja Kekec je zaslišal ta ropot in je že vedel, da ga dežela kliče na pomoč. Zgrabil je svojo pohodniško palico, ki se je nenadoma spremenila v mogočni, ostri meč, v katerem so bile shranjene vse že poražene duše teh, ki so si drznili na Slo-ponskem delati nemir.

Ko je Ninja Kekec prišel do gozda, je še prej manjša vbitina postala globoka jama, kjer se je naselil goblin Zlatko. Ta je, ko je zagledal Kekca, skočil iz jame proti njemu in skušal z začaranim kamenjem ustaviti Kekca, a Kekec, takšen badass kot je, je že predvideval ta napad in sunil svoj meč proti goblinu, kar je instantno posrkalo njegovo dušo.

Tako je bila Slo-ponska ponovno rešena!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...