25/10/2021

Venom: Let There Be Carnage (2021)

V nadaljevanju franšize Venom je režijske vajeti od Rubena Fleischerja (Zombieland, Gangster Squad) prevzel Andy Serkis (Mowgli, Breathe) in nam serviral akcijsko nabito avanturo, polno vizualnih učinkov, pretirane računalniške animacije in skoraj neobstoječe zgodbe. Kar v filmu vsekakor deluje, je Tom Hardyjeva (Mad Max: Fury Road, Inception) dinamika v upodabljanju Eddieja Brocka in Venoma ter interakcija med tema dvema likoma. A ker se je Serkis vseeno preveč osredotočal na to, so vsi ostali elementi potisnjeni močno v ozadje.

Woody Harelson (Zombieland, The Hunger Games), ki upodablja morilca Cletusa Kasadyja in Carnagea, sicer opravi svoje delo dobro, vendar je njegov lik tako nedodelan in prazen, njegova romanca s Frances Barrison oz. Shriek, ki jo upodablja Naomie Harris (Skyfall, Pirates of the Caribbean: At World's End), pa se zdi privlečena za lase in nekoliko prisiljena, saj služi samo temu, da se lahko zgodba nekako razvije. Če smo torej iskreni, ustvarjalci nikakor niso znali izkoristiti igralca Harelsonovega kova, kar je res škoda, saj mu je vloga Kasadyja bila pisana na kožo, kar je še razlog več, zakaj je končen izdelek takšno razočaranje.

Tudi Michelle Williams (The Greatest Showman, Venom), ki upodablja Brockovo bivšo Anne Weying, je v filmu povsem odvečna in služi le še kot ena figura na šahovnici za razvoj zgodbe do končnega spopada med Venomom in Carneagem. K vsemu temu pa nikakor tudi ni pripomogla omejitev nasilja v samem filmu, ki sedaj deluje zelo risankasto, saj se zdi, kot da bi človek gledal Tiny Toonse in Looney Tunese na steroidih. Vse to pa naredi film banalno otročji, saj poleg vsega tega ponudi še zvrhano mero straniščnega humorja, ki niti ni več zabaven.


Če ste torej pripravljeni uro in pol gledati Hardyja, ki je pač Hardy, potem je to vsekakor zabava za vas. Ampak film žal nikakor ni nadgradil svojega predhodnika, temveč je pograbil vse njegove prednosti in slabosti in jih ponovno recikliral, tako da lahko rečemo, da ima gledalec ob ogledu občutek, kot da gleda prvi del v novem pakiranju.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...