17/09/2023

MokuMatsuri: Animoku skozi čas - 1. del: Anime maraton + Yu-Gi-Oh! TCG turnir

Festival MokuMatsuri: Animoku skozi čas odpiramo z anime maratonom, ki bo potekal v Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18, Maribor, v soboto, 23. 9. 2023, od 12. ure dalje pa vse do jutranjih ur.
Točen program maratona je sicer znan članom Animoku Kino Kluba, kar preprosto postanete z včlanitvijo v to Facebook skupino. Če vas torej zanima točen program dogajanja, ga najdete tukaj. Vsekakor pa lahko ob tej točki razkrijemo uro, kdaj bi se naj posamezna projekcija predvajala in kakšen žanr ta projekcija je. Tako si bodo časovno sledile naslednje zadeve:

PROSTOR 1
12:00 - 14:10 Igrana fantazijska akcijska avantura (igrana adaptacija animeja)
14:10 - 16:00 Animirana ZF akcijska avantura
16:00 - 18.20 Animirana biografska drama
18:20 - 20:00 Animirana ZF komična drama
20:00 - 21:00 Proslavitev 14. obletnice obstoja skupine Animoku
21:00 - 23:20 Animirana fantazijska romantična drama
23:20 - 01:30 Animirana fantazijska avantura
01:30 - 03:15 Animirana akcijska komična avantura

PROSTOR 2
16:00 - 21:00 Yu-Gi-Oh TCG turnir

Poleg tega bo ob 16. uri potekal tudi turnir v igri s kartami Yu-Gi-Oh!, na katerega se je kakopak treba predhodno prijaviti, obrazec za prijavo pa bomo še objavili naknadno, ko bo na voljo. Vse naknadne informacije bodo tudi objavljene na povezavi s prijavnim obrazcem. Turnir je organiziran s strani Yu-Gi-Oh! Slovenija.

Z začetnim dogodkom želimo torej zabeležiti 14. obletnico obstoja skupine Animoku, saj se je te dni pred 14 leti začela naša pot kot uradna neuradna skupina ljubiteljev japonske kulture, japonske animacije in animacije nasploh, pa tudi japonskih stripov, poznanih pod nazivom manga.

Vstop na dogodek je prost, vendar je za obiskovalce, mlajše od 13 let, priporočljivo, da pridejo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Vabljeni.