27/11/2023

Večer animejev in družabnih iger 15/2023

V soboto, 2. 12. 2023, ob 16. uri vas skupaj z MKC Maribor ponovno vabimo v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer bo ponovno potekal Večer animejev in družabnih iger. Kot običajno je vstop na dogodek prost, za obiskovalce, mlajše od 13. leta, pa je priporočljivo, da pridejo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Na tokratnem dogodku si bomo najprej ogledali animejski celovečerec Onstran neba (Kimi wa kanata), ki se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi, nato pa bo sledilo igranje različnih družabnih iger. Zgodbo animiranega celovečerca na spletni strani My Anime List opisujejo sledeče:

Srednješolca Mio Miyamasu in Arata Kishimo sta prijatelja že iz otroštva. Mio sicer goji čustva do Arate, vendar nima poguma, da bi se mu izpovedala. Tudi ko jo prijateljica Madoka vpraša, ali je zaljubljena v Arato, ta nejevoljno zavrne in spodbudi prijateljico, da naj sledi svojim čustvom do njega.

Ko Mio in Arata obiščeta vedeževalko, fant opazi nenavaden pojav in jo skuša izvleči iz prostora, kar Mio vznejevolji. Tako se spreta, saj dekle začne dvomiti o svojem odnosu do Arate. Še iste noči se počuti krivo zaradi pripetljaja in se po dežju odpravi opravičit Arati ter mu izpovedat svoja čustva. A na poti se ponesreči, kar obrne njen svet na glavo.

Program tokratnega dogodka je torej sledeči, svojo udeležbo pa lahko potrdite tudi v dogodku na družbenem omrežju Facebook:
16:00-16:30 Druženje
16:30-18:15 Ogled animeja Onstran neba (Kimi wa kanata
18:15-00:00 Igranje družabnih iger

Za konec prilagamo še napovednik za tokratno animirano štorijo.
Vabljeni!