26/02/2024

Premiera animiranega filma Široko in Kraljestvo vetrov v Kinodvoru

Animateka vas v soboto, 2. marca 2024, ob 16. uri vabi v Kinodvor na Kolodvorski 13 v Ljubljani, kjer bo potekala slovenska premiera animiranega celovečerca Široko in Kraljestvo vetrov (Sirocco et le Royaume des courants d’air). Spremljevalni program se bo sicer pričel že ob 15. uri.

Na Kinodvorovi spletni strani so o samem dogodku in zgodbi tega animiranega celovečerca, ki prihaja izpod rok režiserja Benoîta Chieuxa, zapisali sledeče:

  • Dogodek:
    Vabljeni na epsko sanjsko pustolovščino, ki bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje!
    Premiera sinhroniziranega celovečernega animiranega filma Široko in Kraljestvo vetrov bo potekala v soboto 2. marca ob 16. uri. Skakali bomo ristanc in animirali glavne junake filma na animirani postaji (od 15. ure dalje v Kavarni). Po premieri pa se bomo seveda tudi posladkali.
    Dogodek bo vodil režiser in moderator Toni Cahunek.
    Vstopnice so že v prodaji.

  • Zgodba:
    Nežka, soseda štiriletne Julije in osemletne Karmen, piše otroške knjige, ki se dogajajo v domišljijskem svetu Kraljestva vetrov. Sestrici odkrijeta prehod, ki ju iz resničnosti pripelje v to skrivnostno vesolje. Tam se spremenita v mački in prebivalci kraljestva ju nasilno ločijo. Pokazati bosta morali veliko poguma in drznosti, da se spet združita. S pomočjo pevke Selme lahko navežeta stik s Širokom, gospodarjem vetrov in viharjev, ki pozna njuno pot nazaj domov. Toda o njem krožijo najstrašnejše zgodbe …
Več informacij o samem animiranem filmu najdete TUKAJ, medtem ko se lahko o dodatnih informacijah o premieri pozanimate na povezavi TUKAJ. Spodaj pa si še lahko ogledate napovednik za to animirano avanturo, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...