24/05/2024

Večer animejev in družabnih iger 10/2024

V mesecu juniju se po daljšem premoru v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru spet vračajo Večeri animejev in družabnih iger. Prvi junijski dogodek se bo tako odvijal že naslednjo soboto, 1. junija 2024, med 16. in 22. uro. Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se dogodka udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Na tokratnem dogodku bomo ponovno igrali različne namizne igre, si ogledali projekcijo japonskega glasbenega animiranega celovečerca Sing a Bit of Harmony (Ai no Utagoe wo Kikasete), ki se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi, ter preizkusili namizno igro Flamecraft.

Program tokratnega dogodka, ki smo ga pripravili za vas, je sledeči:

16:00 - 18:30
Projekcija animeja Sing a Bit of Harmony

16:00 - 22:00
Prosto igranje družabnih iger

19:00 - 22:00
Preizkus namizne igre Flamecraft

Na spletni strani My Anime List je anime Sing a Bit of Harmony opisan sledeče:

Satomi Amano je vzorna dijakinja in hčerka vodilne projektne vodje v podjetju Hoshima, ki je revolucionaliziralo tehnologijo UI. Zavedajoč se, da jo je ta položaj izoliral od ostalih sošolcev, se je sprijaznila, da je to ovira, ki je ne bo nikoli premagala.

Nekega povsem običajnega dne Satomi med pripravo na šolo odkrije materin najnovejši vznemirljiv predlog - UI, ki bo dokazala, ali roboti lahko živijo v sožitju z ljudmi. Z zanimanjem, kako bo njena mati izvedla ta projekt, se odpravi v šolo, kjer se v njenem razredu pojavi nihče drug kot ta ista UI.

Shion Ashimori ima tako kot predmet raziskave nalogo, da se vklopi med dijake kot povsem običajna najstnica, brez da bi kdor koli odkril njeno identiteto. Ampak Shion si je zadala drug cilj - osrečiti Satomi. S svojim pevskim talentom tako začne ustvarjati harmonične melodije, ki ne samo uspejo zbližati Satomi z novimi prijatelji, temveč odstraniti občutek odtujenosti v njenem srcu.

 

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igra Donkey Kong Country Returns dobi HD različico

Nintendo je na torkovem Nintendo Directu sporočil, da bo priljubljena igra Donkey Kong Country Returns , ki je leta 2010 prvotno izšla na k...