13/09/2012

Odpleši svoje sanje 4 3D (2012)


Step Up: Revolution. ZDA, 2012. Režija: Scott Speer. Igrajo: Kathryn McCormick, Ryan Guzman, Cleopatra Coleman, Misha Gabriel Hamilton, Peter Gallagher, Megan Boone, Claudio Pinto. Romantični plesni film. 99 minut.

Odpleši svoje sanje 4 je zgodba o Emily (Kathryn McCormick) in Seanu (Ryan Guzman), ki izhajata iz dveh popolnoma različnih družbenih slojev. Emily je hči bogataša, ki želi uresničiti svoje plesne sanje, medtem ko je Sean povprečnež, ki želi s svojo plesno skupino, imenovano The Mob, za katero ljudje menijo, da kali mir, postati opazen in osvojiti glavno nagrado na YouTubu. Po spletu okoliščin se spoznata v hotelu, kjer je Sean zaposlen, poleg tega pa se izkaže, da je lastnik tega istega hotela ravno Emilyjin oče, ki pa želi v četrti, v kateri živijo Sean, njegovi prijatelji, znanci ter njihove družine, zgraditi luksuzne hotele. Sean in Emily pa to skušat preprečiti s pomočjo plesa.

Režiser Scott Speer ima izvrsten občutek za estetiko in dodelanost plesnih točk, saj so nekatere nadvse inovativne in drzne. Tudi montaža plesnih prizorov je odlična, zabavna in nadvse osvežujoča. Prav tako je izbira glasbe odlična. Tukaj pa se žal vsa hvala konča.

Ker je za Speera to režijski prvenec in je pred tem režiral predvsem glasbene spote, je jasno, da bo na tem področju opravil izvrstno delo, vendar pa ima, kar se tiče zgodbe in montaže med posameznimi kadri, vseeno sindrom Michaela Bayja, saj se določene scene enostavno ne sklapljajo najbolje, zgodba pa je na trenutke malce pretirano pocukrana in zbanalizirana.

Kljub temu pa je potrebno pohvaliti dobro izbiro glavnih igralcev, saj kemija med njima popravi nekoliko grenak priokus režiserjeve neizkušenosti. Njuna igra, prav tako pa tudi igra ostalih igralcev, je vsekakor nadpovprečna za tovrstne filmske stvaritve.

Še en minus za film pa je povsem nepotreben 3D, saj določene scene delujejo povsem nenaravno in čudno, vendar pa ga kljub temu v določenih trenutkih izkoristi, a vseeno premalokrat, da bi film bil dejansko vreden ogleda v 3D-ju.

Film Odpleši svoje sanje 4 je kljub svojim napakam vseeno dobra zabava in sprostitev, ob kateri pač mora človek popolnoma odklopiti možgane in se prepustiti ritmom glasbe ter zabavnih enovrstčnic. Skratka, predvidljiv in očarljiv film, primeren predvsem za ogled v dvoje.

5/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...