14/09/2012

Rurouni Kenshin (live action) na BD/DVD februarja 2013?

Podatki še sicer niso povsem uradni, vendar sodeč po informaciji na animania.de bi naj filmska adaptacija istoimenske mange Rurouni Kenshin, ki se je 25. avgusta 2012 začela predvajati v japonskih kinematografih, na BluRay-ju oz. DVD-ju ugledala luč sveta februarja 2013, in to ne le samo na Japonskem, ampak v več kot 60 državah širom sveta, med njimi tudi v Nemčiji.

Gre torej za filmsko adaptacijo ene zelo priljubljenih mang v 90. letih prejšnjega stoletja, ki je nastala pod roko Nobuhira Watsukija in je dobila tudi različne animejske adaptacije, ki so se razprostirale vse od animejske serije pa do različnih OVA serij, v primeru katerih je prvi del najnovejše bil izdan na DVD in BluRay ploščkih letos.

Režiser in eden izmed scenaristov filmske adaptacije je Keishi Ohtomo (Hagetaka: The Movie, Ryomaden), Kenshina Himuro, samuraja, ki se mečuje z mečem, ki ima rezilo obrnjeno navznoter, pa je upodobil Takeru Sato (Beck, Goemon). Pridružili so se mu tudi igralci in igralke, kot so Emi Takei (Ai to makoto) kot Kaoru Kamiya, Yu Aoi (Mushishi, Raiou) kot Megumi Takani, Yosuke Eguchi (Goemon) kot Saito Hajime in mnogi drugi.

Zaenkrat ni znano, kakšne dodatke bosta vsbovala BluRay in DVD, vendar pa je do februarja 2013 še kar lep čas, tako da je to povsem razumljivo. Kar pa se tiče nemške BluRay in DVD izdaje, pa je tako ali tako možno pričakovati originalni japonski zvok in nemško sinhronizacijo z možnostjo nemških podnapisov, mogoče celo angleških. V glavnem, pustimo se presenetiti.

Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Roman Tan napovednik #3

One OK Rock - The Beginning (Rurouni Kenshin Theme)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...