11/11/2012

Manga novosti nemškega založnika Kaze

Nemški založnik animejev in mang Kazé je najavil štiri nove manga licence iz njihovega programa za pomlad in poletje 2013. Gre za dela avtorjev, kot so Tomu Ohmi, Kazue Kato, Ranmaru Kotone in Wakoh Honna.

Aprila 2013 bodo pri Kazé Manga tako začeli izdajati naslednje mange: 

Blood-C; avtorji: CLAMP, Production I.G und Ranmaru Kotone
Zvrst: shonen, akcija, grozljivka
Manga je adaptacija istoimenskega animeja studia Pruduction I.G in je nastala pod roko risarja Ranmaruja Kotoneja, ki se močno orientira po originalnem dizajnu CLAMP-ovih likov. Manga na japonskem izhaja v reviji Shonen Ace že od leta 2011, izšli pa so že tudi trije zvezki, polni krvave akcijske zgodbe. Pri Kazé Manga bodo posamezni zvezki izhajali v 2-mesečnih intervalih, in sicer v formatu 12,8 x 18,2 cm.

Nozoki Ana (nemški naslov: Heimliche Blicke); avtor: Wakoh Honna
Zvrst: ecchi, komedija
Kot prvi erotični naslov so si pri Kazé Manga izbrali nadvse uspešno manga serijo na Japonskem, ki izhaja že od januarja 2009 v reviji Moba Man in trenutno šteje že 12 zvezkov. Manga, ki se bo v nemščini imenovala Heimliche Blicke (Skriti pogledi), govori o študentu Tatsuhikoju Kidoju, ki lahko skozi špranjo v steni njegove dnevne sobe opazuje sosedo, in sicer ne samo pri učenju. Manga bi naj v prihodnje doživela tudi animejsko ekranizacijo. Manga bo pri založniku Kazé izhajala vsaka dva meseca.

Midnight Wolf (izvirni naslov: Kindan no Koi de Iko); avtor: Tomu Ohmi
Zvrst: josei, nadnaravno, romanca, obscenost
Tomu Ohmi je tudi avtor mange Midnight Secretary, kjer je bil v ospredju odnos med energično tajnico in njenim šefom, ki je dobesedno pil kri. V mangi Midnight Wolf pa gre za romanco z volkodlakom, ki se osredotoča na mlado Hisako in lepega volka Yatoja, ki se ob polni luni spremeni v še lepšega mladeniča, ki Hisako čarobno privlači. Manga je na japonskem izhajala med leti 2001 in 2005 in jo sestavlja 10 zvezkov, ki bodo pri Kazé Manga izhajali, tako kot Blood-C in Nozoki Ana, v 2-mesečnih intervalih.

Time Killers; avtorica: Kazue Kato
Zvrst: shonen, nadnaravno
Time Killers (Časovni morilci) vsebuje pet kratkih zgodb avtorice Kazue Kato, ki so leta 2011 prvotno izšle v Shueishinih Jump SQ und Jump SQII. V zbirki se nahaja tudi uvodno poglavje k mangi Blue Exorcist, ki ga v Nemčiji prav tako izdaja Kazé Manga. S to izdajo, ki vsebuje samo en zvezek želi nemški založnik skrajšati čakalno dobo med 7. (izide februarja 2013) in 8. zvezkom (izide junija 2013) mange Blue Exorcist.

To so zaenkrat vsi najavljni naslovi za spomladansko-poletno sezono založnika Kazé, v kolikor bodo najavili še kakšen naslov, bomo vas o tem verjetno tudi obvestili. Morda vam v prihodnje pripravimo še kak dodaten članek o manga novostih ostalih nemških založnikov, kot so Egmont Manga, Carlsen Manga, Planet Manga itd.

Vir: Kazé

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...