13/11/2012

TEDEN JAPONSKE KULTURE v MARIBORU

Od 19. do 24. novembra 2012 bo v Mariboru potekal Teden japonske kulture, ki ga bo sestavljal pester program (slika levo) s prireditvami, predavanji in projekcijami, povezanimi s kulturno dediščino te vzhodnoazijske dežele. Projekt organizira Japonsko veleposlaništvo v Ljubljani, skupaj z Mariborsko knjižnico in Zavodom Udarnik, prav tako pa pri projektu sodeluje tudi naša skupina.

Skozi ves teden, torej od 19. do 24. novembra, si bo tako možno ogledati dve razstavi, in sicer fotografsko razstavo Svetovna dediščina na Japonskem in razstavo Japonske lutke. Obe razstavi bosta razstavljena v Knjižnjici Kamnica na Vrbanski cesti 97.

V ponedeljek, 19. novembra 2012 bo ob 17:00 v nekdanji dvorani Lutkovnega gledališča na Rotovškem trgu 2 (prvo nadstropje) potekalo potopisno predavanje Japonska v treh letnih časih.

V torek, 20. novembra 2012 pa bosta potekali kar dve stvari. Ob 17:00 bo v Pionirski knjižnjici Rotovž na Rotovškem trgu 6 potekala origami delavnica, ob 18:00 pa si bo v Kinu Udarnik na Grajskem trgu 1 mogoče ogledati projekcijo filma Light Up Nippon, ki se bo predvajal z angleškimi podnapisi.

V sredo, 21. novembra 2012 bo ob 19:00, prav tako v nekdanji dvorani Lutkovnega gledališča, potekal literarni večer v znamenju haiku poezije.

V četrtek, 22. novembra 2012 pa je naša skupina v Kulturnem Inkubatorju na Koroški cesti 18 pripravila razstavo in predavanje z naslovom Tradicionalno japonsko oblačilo kimono. Predavanje bo ob 18:00. Več informacij o razstavi in predavanju še sledi.

V petek, 23. novembra 2012 se bo dogajanje pričelo že nekoliko bolj zgodaj. Tako bo ob 10:00 v prostorih Zveze prijateljev mladine na Razlagovi 16 (prvo nadstropje) potekala delavnica japonske kaligrafije, v Knjižnjici Kamnica pa bo ob 12:30 potekal jezikovni tečaj japonščine.

Za konec pa si bo v soboto, 24. novembra 2012 ob 17:00 v Kinu Udarnik mogoče ogledati film Penguins in the Sky, ki se bo predvajal z angleškimi podnapisi.

Če vas Japonska in njena kultura zanimata ter bi o tej daljni deželi na vzhodu Azije radi izvedeli še kaj več, potem se udeležite katerega izmed dogodkov in prepričani smo, da se bo vaše zanimanje še poglobilo.

Japonsko veleposlaništvo v Ljubljani,
Mariborska knjižnica, zavod Udarnik
in skupina Animoku
vas vljudno vabimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igra Donkey Kong Country Returns dobi HD različico

Nintendo je na torkovem Nintendo Directu sporočil, da bo priljubljena igra Donkey Kong Country Returns , ki je leta 2010 prvotno izšla na k...