06/02/2013

Azijski KinoKlub v Udarniku


Skupaj z Zavodom Udarnik od 17. februarja 2013 dalje za vas pripravljamo Azijski KinKlub, ki bo vsako nedeljo ob 17:00 v kinu Udarnik (Grajski trg 1, Maribor - za zemljevid kliknite TUKAJ). Azijske projekcije bodo zajemale kitajske, korejske in japonske filmske stvaritve ter animeje. Zaradi določenih stroškov, ki bodo s tem nastali Zavodu Udarnik, bo žal treba za posamezno projekcijo plačati tudi simbolično vstopnino, ki bo znašala 1 EUR, kar je po našem mnenju res minimalen strošek. Za vas bomo tako skušali pripraviti čim bolj zanimive stare in aktualne filmske in animejske naslove iz vzhodnoazijskih dežel.

Že v nedeljo, 17. februarja 2013 ob 17:00 si boste tako lahko v sklopu KinoKluba ogledali naslednji film:

GANTZ (2010)
Naslov izvirnika: Gantz
Režija: Shinsuke Sato
Igrajo: Kazunari Ninomiya, Kenichi Matsuyama, Natsuna, Yuriko Yoshitaka, Kanata Hongô
Zvrst: zf, akcija, grozljivka
Dolžina: 130 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: slovenski

O filmu:
Na postaji podzemne železnice Kurono (Kazunari Ninomiya) opazuje Kata (Kenichi Matsuyama), prijatelja iz otroštva, kako skuša pomagati moškemu, ki se je zgrudil na železniško progo. Kato uspe rešiti nezavestnega moškega. A ker se vlak približuje, se Kurono odloči pomagati nekdanjemu prijatelju, vendar na koncu tudi sam konča na železniški progi, tik preden se vanju zaleti vlak. Dvojica se trenutek pozneje začudena znajde v neki sobi s čudno črno kroglo in peščico ostalih oseb. Preden lahko ugotovijo, kaj se sploh dogaja, začne krogla prikazovati nenavadna sporočila o misijah za lov na nezemljane. Peščica kaj kmalu ugotovi, da so del nadvse nenavadne igre, katere pravila ne rabijo samo ugotoviti, temveč tudi preživeti. Krvav in neusmiljen lov na nezemljane se tako pričenja, vendar vprašanje je, kdo lovi koga. Gantz je filmska adaptacija istoimenske mange, ki jo riše in piše Hiroya Oku.

Napovednik

Vljudno vabljeni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...