14/04/2013

KinoKlub: Viharni jezdeci


Še ena nedeljska projekcija je za nami, mi pa skupaj z Zavodom Udarnik že pripravljamo naslednjo filmsko projekcijo iz vzhodnoazijskega konca. Tokrat se ponovno selimo na Kitajsko. V nedeljo, 21. aprila 2013 si boste ob 17:00 v Udarniku (Grajski trg 1, Maribor) lahko torej ogledali filmsko stvaritev, posneto po zelo priljubljenem kitajskem stripu, imenovano:


VIHARNI JEZDECI (1998)
Naslov izvirnika: Fung wan: Hung ba tin ha
Režija: Andrew Lau
Igrajo: Aaron Kwok, Ekin Cheng, Sonny Chiba, Kristy Yang, Shu Qi, Lawrence Cheng, Roy Cheung, Alex Fong, Jason Chu
Zvrst: fantazijski, akcija, putolovščina
Dolžina: 128 minut
Tonski zapis: kitajski (kantonščina)
Podnapisi: slovenski

Zlobnemu gospodarju Zavojevalcu Blatni Buda izda prvi del prerokbe, ki pravi, da ga bo vedno spremljala sreča, če najde dva otroka z imenoma Veter in Oblak. Tako Zavojevalec izda odlok, da morajo vsi dečki z odgovarjajočimi rojstnimi podatki postati učenci Zavojevalčevega klana. Vetra in Oblaka najdejo, njune starše pa umorijo. Po 10. letih sta oba dečka odrasla in dobro izurjena bojevnika. Zavojevalec ju je vzgojil kot lastna sinova, vendar je besen nad izginotjem Blatnega Bude. In tako odpošlje svoje najboljše bojevnike, da ga najdejo, vendar se ne zaveda, da je drugi del prerokbe lahko zanj bodisi rešitev bodisi poguba.

Vstopnina je še vedno simboličen 1 €, projekcija pa, kot vedno, namenjena članom Udarnikovega KinoKluba, v katerega se lahko včlani vsakdor, ki posreduje svoj e-naslov na kinoklub@udarnik.eu. Svojo udeležbo na to projekcijo lahko potrdite tudi na Facebooku.

Napovednik

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...