29/04/2013

Razmišljanja o KinoKlubu


S projekcijami v okviru KinoKluba smo uradno začeli 17. februarja z japonskim igranim filmom Gantz, kateremu je teden dni kasneje sledilo še njegovo nadaljevanje. Za otvoritev KinoKluba je ta film poskrbel za soliden začetek projekcij v Udarniku, ki so občasno bile odlično obiskane, občasno pa tudi zelo slabo. In do kakšnih ugotovitev sta nas privedla dobra dva meseca nedeljskih projekcij?


1. Dan in ura projekcij
Kar se tiče dneva projekcij, je nedelja idealen dan za obisk kina tako s prijatelji kot tudi z družino. Ura projekcij, torej ob 17:00, pa nam je v zadnjih dneh dala nekaj pomislekov. Medtem ko je v zimskem času ta ura bolj ali manj idealna, pa je v poletnem času mogoče malce prezgodaj, saj ob prijetnih sončnih dneh ljudje enostavno nočejo ždeti v notranjosti. Verjetno bi bilo najbolj idealno, da bi se projekcije v okviru KinoKluba nasploh začele ob 18:00, čeprav po vsej verjetnosti v sončnih spomladanskih in poletnih dneh tudi ta sprememba ne bi bistveno pripomogla k povečanemu obisku. Ampak vseeno predlagamo, da bi bilo lepo, če bi se z naslednjo filmsko sezono, ki se v Udarniku začne jeseni, KinoKlub prestavil na 18:00.

2. Izbira filmov
Glede na trenutne filme, ki so se predvajali v okviru KinoKluba, smo statistično gledano najslabši obisk zabeležili pri animejih in kitajskih filmih, medtem ko smo pri filmih japonske in južnokorejske produkcije zabeležili največji obisk. Vsekakor so bile tudi izjeme, saj smo pri animeju Pismo za Momo zabeležili kar soliden obisk. Glede na trenutno stanje smo se odločili, da je najbolje, da se jesensko sezono animeji uvrstijo na spored samo enkrat mesečno, prednost pri projekcijah pa naj imajo predvsem filmi japonske in korejske produkcije.

3. Izbira žanrov
Tudi pri izbiri žanrov smo si že lahko ustvarili neko okvirno sliko. Očitno obiskovalcem fantazijske pustolovščine (Viharni jezdeci, Viharni bojevniki, Prekletstvo bele kože) ne dišijo najbolje, medtem ko znanstvena-fantastika, drame, akcijski in zgodovinski filmi ter komedije kažejo povsem drugačno sliko, saj je v teh primerih bil obisk še kar visok. V nadaljevanju bomo torej stremeli k temu, da bomo izbirali čim več filmov, ki bodo odgovarjali okusom večine. V ta namen smo že na samem začetku pripravili anketo, vendar žal se je le peščica odločila, da jo reši. Če je še niste, vas lepo prosimo, da to storite, saj bomo tako dobili še natančnejši vpogled, kakšne so vaše navade glede filmov. Najdete jo TUKAJ.


4. Predlogi za poletje
V poletnem času, torej julija in avgusta, Zavod Udarnik nima programa, ampak po pogovorih s kolegi, obiskovalci in tamkajšnjimi zaposlenimi, se je porodilo nekaj zamisli, da bi se tudi čez poletje lahko kaj dogajalo. In tako smo prišli do ideje, da bi enkrat na mesec priredili nek večji dogodek, kar torej pomeni en dogodek meseca julija in en dogodek meseca avgusta. Zaenkrat so to še samo ideje in še nič od tega ni dogovorjeno, ampak predlogi so bili sledeči:
  • Julijski Evangelion maraton, kjer bi si ogledali Evangelion 1.11, Evangelion 2.22 in Evangelion 3.33. Povrhu pa bi bilo lepo, če bi se dogodek začel s predavanjem o Evangelionu, vendar bi za to potrebovali nekoga, ki bi takšno predavanje bil sploh pripravljen pripraviti. Dobrodošle bi bile tudi debate o posameznih filmih, ki bi si jih ogledali.
  • Avgustovski Mardock Scramble maraton z vsemi tremi filmi in predavanje o noir in cyberpunk žanrih. Tudi tukaj bi potrebovali enega ali dva posameznika, ki se na ta žanra spoznata in bi bila pripravljena pripraviti predstavitev. Tudi tukaj bi bile zaželjene debate o posameznih filmih.
  • Če torej kaj tako obširnega ne bi šlo skozi, pa bi lahko zgolj maratonirali. Med predlogi o maratonih so se pojavili še naslednji naslovi: Death Note filmska trilogija, Berserk 1-3, Samurajski večer (Rurouni Kenshin, Hara-Kiri: Death of a Samurai), Shonen večer (One Piece Z, Fairy Tail: The Priestess of the Phoenix, Gintama The Movie) itd.
Veseli bomo, če boste te predloge komentirali, saj bomo tako lahko videli, ali je sploh zanimanje za kaj takega, da se lahko z Zavodom Udarnik pogovorimo o poletnih načrtih. Veseli bomo tudi kakšnih realni predlogov z vaše strani. Prosimo, če lahko ta članek in poletne predloge komentirate na naši Facebook strani. Morda nam bodo tudi vaši komentarji pomagali pri nadaljnem načrtovanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...