08/07/2013

Vabilo na Game Creation Jam ta vikend 12.-14. julijaLep pozdrav vsem!

Ta vikend bo v Kulturnem  Inkubatorju (Koroška 18, Maribor) 48-urni satelitski game jam na temo ustvarjanja iger z ženskimi glavnimi liki.

Predvsem video igre so še vedno zaznamovane s klišejem o nemočnih ženskah ali sex simbolih z redkimi izjemami ( Jade (Beyond G&E), novi Tomb Raider, Alyx Vance (HL2), Faith (Mirror's Edge)), o čemer  obširno govori Anita Sarkeesian.

Šlo bo za prvi tovrstni Jam v Sloveniji. Zaradi prostora bo omejitev sodelujočih (okoli deset). Prijave (ime, priimek, status, email) pošljite na ziga.pavlovic@gmail.com.

Začetek bo ta petek ob 18h, jam pa bo trajal do nedelje do 18h. Inkubator bo odprt od 8h zjutraj do polnoči.

Lahko ustvarite katerokoli vrsto igre, bodisi računalniške bodisi tabletop bodisi mod. Tu ni omejitev. 

Računalniki bodo na voljo (prinesite tudi svoje). Predstavil bom tudi nekaj programov za ustvarjanje video iger brez znanja programiranja (Unity, Stencyl in Construct 2).

Res je, da je tokratna objava nekoliko pozna, predvsem zaradi poznega odkritja (včeraj). V prihodnje bodo tovrstni dogodki znani vsaj en mesec vnaprej. 

Če menite, da igre potrebujejo več zanimivih ženskih likov in želite družno ter kreativno preživeti vikend, mi sporočite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 10/2024

V mesecu juniju se po daljšem premoru v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru  spet vračajo Večeri animejev in družabnih iger . ...