06/10/2013

AkiCon 2013


Samo še 20 dni je do anime, manga in gamerske konvencije AkiCon 2013, ki se bo torej odvijala 26. oktobra od 10:00 do 22:00 in 27. oktobra od 8:00 do 18:00 v avstrijskem Gradcu, in sicer na naslednji lokaciji: Alte Universität Veranstaltung GmbH, Hofgasse 14, 8010 Graz. Cena dnevne karte znaša 14 €, za oba dneva (Con-Ticket) pa 22 €.

Tema letošnje konvencije je "Back to Retro", kar pomeni, da bodo obiskovalci lahko obujali spomine na dobre stare čase, ko so animeji cveteli na nemških malih zaslonih. Tudi raznovrstna tekmovanja bodo povezana z nostalgijo, saj bodo potekala raznovrstna tekmovanja na stari Nintendovi konzoli N64, med njimi tudi v igrah Mario Kart 64, Super Smash Bros.
Še nekaj glede možnosti parkiranja, če nameravate iti z avtom. V bližini dogodka imate na voljo garažno hišo Tiefgarage Pfaugarten v ulici Karmeliterplatz, ki je od konvencije oddaljena le nekaj sto metrov in je v okolici najcenejša garažna hiša. Ura parkiranja stane 2,20 €. Svojo srečo lahko tudi poskusite na mestnih parkirnih conah, kjer boste za uro parkiranja odšteli 0,90 €, in sicer samo do 13. ure, potem je parkiranje, vsaj tako piše, zastonj (to opcijo seveda odsvetujemo, ker ni gotovo, da boste sploh dobili kakšno prosto mesto). Najugodnejša možnost, ki vam ostane, pa so garažne hiše P+R (Park & Ride). Najbližja je oddaljena 4,9 km od dogodka, in sicer garažna hiša P+R Murpark, od koder imate tudi tramvajsko povezavo do centra. Za dnevno parkirno karto boste odšteli 6 €, povrhu pa velja tudi kot dnevna vozovnica za mestne avtobuse in tramvaje, ampak žal samo za 1 osebo.

Kakorkoli že, tudi naša skupina organizira enodnevni "road trip" na to konvencijo, o čemer lahko izveste več na našem FB dogodku, ki ga najdete TUKAJ. Zbrali se bomo, kot vedno, kadar kam gremo, na parkirišču pri Ljudskem vrtu v Mariboru, in sicer v soboto, 26. oktobra med 8:00 in 8:30 in ob pol devetih odrinili proti Gradcu. Število mest je vsekakor omejeno, saj gremo z osebnimi avtomobili.

Kar pa se tiče podrobnega programa konvencije, še ga organizator (AniManga Austria) zaenkrat ni objavil. V kolikor ga bodo objavili, vam ga bomo tudi mi posredovali bodisi preko našega bloga bodisi kar preko naše FB strani. To je torej zaenkrat vse. Če imate kakršnokoli vprašanje glede konvencije, je najbolje, da se kar obrnete na organizatorja bodisi preko njihove spletne strani bodisi preko FB strani. Če pa vas zanima kaj glede "road tripa", pa lahko vsekakor kontaktirate nas na animokuqk@gmail.com, čeprav o vsem sproti obveščamo pod samim dogodkom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...