23/10/2013

Animoku kino druženja v novembru


Leto se počasi, a vztrajno bliža koncu, kar je tudi razlog, da se je v kinih začela sezona zimskih "blockbusterjev" in drugih ne ravno blockbusterskih zadev. Tako si bo v teh zimskih dneh tudi naša skupina ogledala spet nekoliko več filmskih stvaritev v mariborskem Cineplexxu. Mesec november vsekakor prinaša kar lepo paleto filmskih užitkov. In kaj si bomo lepega ogledali v novembru?

Ponedeljek, 4. novembra 2013
THOR: SVET TEME

Naslov izvirnika: Thor: The Dark World
Režija: Alan Taylor
Igrajo: Natalie Portman, Chris Hemsworth, Idris Elba, Tom Hiddleston, Kat Dennings, Ray Stevenson
Zvrst: zf, akcija, pustolovščina
Trajanje: 112 minut

Drugi del o dogodivščinah nordijskega boga Thora nam postreže z novimi zapleti, ki jih mora vročekrvnež rešiti in vzpostaviti red v celotni kozmos. Ko znanstvenica Jane Foster postane tarča temačnega sveta, se mora Thor soočiti s sovražniki, ki jih tudi Odin in Asgard ne moreta zadržati. Odločen je, da bo Jane rešil za vsako ceno.


Ponedeljek, 11. novembra 2013
GREMO MI PO SVOJE 2

Režija: Miha Hočevar
Igrajo: Jurij Zrnec, Tadej Toš, Tadej Koren Šmid, Jure Kreft, Matevž Štular, Jana Zupančič, Luka Cimprič, Uroš Kaurin, Sabina Kogovšek, Larisa Lara Pohorec
Zvrst: komedija, mladinski
Trajanje: 94 minut

Drugi del uspešne mladinske komedije Gremo mi po svoje se dogaja na taborjenju v Posočju. Tokrat bo Juriju Zrnecu v vlogi Starešine in njegovim tabornikom povzročal težave Šefe (Tadej Toš) in njegov rod štajerskih tabornikov. Neukrotljivi najstniki, norčavi malčki ter izredno tekmovalna vodnika poskrbijo za smešne zaplete, najstniške ljubezni in zabavne dialoge. Vse skupaj nadzoruje konzervativna inšpektorica, ki preverja, če je vse v skladu z novimi evropskimi predpisi.


Ponedeljek, 18. novembra 2013
ENDERJEVA IGRA

Naslov izvirnika: Ender's Game
Režija: Gavin Hood
Igrajo: Harrison Ford, Abigail Breslin, Hailee Steinfeld, Asa Butterfield, Moises Arias, Ben Kingsley, Viola Davis
Zvrst: zf, akcija, pustolovščina
Trajanje: 114 minut

Zemljo so v preteklosti že hoteli uničiti žuželkam podobni stvori, ki pripravljajo vnovični napad. Polkovnik Hyrum Graff (Harrison Ford) želi zaščititi prebivalce, zato prične vojaško urjenje najbolj perspektivnih otrok, ki bodo reševali Zemljo. Najbolj talentiran in bister med njimi je Ender, ki je tako ločen od svoje družine in izpostavljen velikim pritiskom. Hitro obvlada vse vojaške taktike in si prisluži spoštovanje vrstnikov. Ob vseh obveznostih začne spoznavati samega sebe in os dogajanja se povsem obrne ...


Ponedeljek, 25. novembra 2013
IGRE LAKOTE:
KRUTO MAŠČEVANJE

Naslov izvirnika: The Hunger Games: Catching Fire
Režija: Francis Lawrence
Igrajo: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin, Elizabeth Banks, Jena Malone, Stanley Tucci
Zvrst: zf, akcija, triler, drama
Trajanje: 146 minut

Katniss Everdeen se skupaj še z enim tributom po nepričakovani zmagi na 74. Igrah lakote varno vrne domov. Zmaga pomeni sodelovanje na turneji zmagovalcev in obisk vseh okrožij, s tem pa tudi težko slovo od družine in tesnih prijateljev. Oblast je še vedno zelo močna, čeprav Katniss in Peeta med potjo ugotovita, da so se ji ljudje pripravljeni upreti. Da bi dokazala svojo moč in nadzor, priredi igre četrtstoletja zatrtja, kjer se morajo med seboj za preživetje boriti zmagovalci prejšnjih iger.


Ure, kdaj se bo na določen dan določena zadeva predvajala, še vam žal ne moremo sporočiti, saj Cineplexx termine objavi vsak četrtek za tekoči teden. Tako bodo točni termini, kdaj gremo gledati določeno zadevo, znani samo članom naše zaprte skupine na Facebooku. Član lahko postaneš na več načinov: (1) tako, da se nam vsaj enkrat pridružiš na naših druženjih v Kulturnem Inkubatorju na Koroški cesti 18 v Mariboru (vsak četrtek med 18. in 23. uro); (2) kontaktiraš enega izmed naslednjih uporabnikov na SloAnime forumu na ZS - dediledi ali zuppy-san; (3) na KinoKlub projekcijah v Udarniku, Grajski trg 1, Maribor, ki so vsako nedeljo po 17. uri.

Se vidimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...