28/10/2013

KinoKlub: Appleseed (1988) in Mardock Scramble (2010)


Po ne tako dobrem obisku filmske adaptacije mange Rurouni Kenshin bomo v mesecu novembru zajadrali v svet cyberpunka, kjer vas bodo zabavali napredna tehnologija, roboti, androidi, skratka družbe prihodnosti. Tako si boste v nedeljo, 3. novembra 2013 v Udarniku (Grajski trg 1, Maribor) lahko ogledali kar dva različna animeja.
Ob 17:00
APPLESEED
Japonska, 1988
Naslov izvirnika: Appurushîdo
Režija: Kazuyoshi Katayama
Glasovi: Masako Katsuki, Yoshisada Sakaguchi, Mayumi Shou, Norio Wakamoto, Toshiko Sawada, Toshiko Furukawa
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler
Dolžina: 65 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

Po 3. sv. vojni je Urad za nadzor in upravljanje zgradil poskusno mesto, imenovano Olimp, kjer bivajo ljudje, kiborgi in bioroidi, genetsko ustvarjena bitja, ki bi naj služila ljudem. V bistvu ta bitja vodijo cel Olimp, ki bi naj predstavljal utopično družbo, a za marsikoga je to mesto ptičja kletka brez izhoda. Eden izmed teh je tudi Calon Mautholos, mestni policist, ki skupaj s teroristom A. J. Sebastianom kuje načrt za uničenje Gaie, super-računalnika, ki vodi celotno mesto. A na pot se jima postavita Deunan Knute in Briareos Hecatonchires, pripadnika ekipe eSWAT.


Ob 18:15
MARDOCK SCRAMBLE:
PRVA KOMPRESIJA
Japonska, 2010
Naslov izvirnika: Mardock Scramble: The First Compression
Režija: Susumu Kudo
Glasovi: Megumi Hayashibara, Norito Yashima, Hiroki Touchi, Kazuya Nakai, Tsutomu Isobe, Jin Horikawa
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler, drama
Dolžina: 70 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

V mestu Mardock, ki predstavlja družbo prihodnosti, živi 15-letna prostitutka Rune Balot, ki v usodni nesreči skoraj izgubi življenje, vendar ji je s pomočjo zasilnega odloka za ohranjanje življenja, imenovanega Mardock Scramble 09, podzavestno dana možnost, da živi dalje. Ko se Balot prebudi iz kome, ugotovi, da je kiborg, vendar pa ji je s tem dana možnost, da sodeluje pri preiskavi človeka, ki jo je hotel ubiti in za katerega se izkaže, da dela za mogočno korporacijo Oktober, katere dejanja segajo daleč v ilegalne vode.


Glede na to, da gre za dva krajša animejska filma, je vstopnina za vsakega posameznega 0,50 € v obliki donacije. Če si torej ogledate oba filma, je vstopnina 1 € v obliki donacije. Kot vedno lahko svojo udeležbo potrdite na Facebooku, in sicer za Appleseed TUKAJ, za Mardock Scramble: The First Compression pa TUKAJ.

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...