14/10/2013

KinoKlub: Hara-Kiri: Smrt samuraja

Nov teden, nova KinoKlub projekcija. Tudi to nedeljo, 20. oktobra 2013 ob 17:00 nadaljujemo s tematskim sklopom o starodobni Japonski, ko si boste v Udarniku (Grajski trg 1, Maribor) lahko ogledali mojstrovino kultnega japonskega režiserja Takashija Miikeja (Crows Zero, Sukiyaki Western Django), ki je sicer "remake" filma še enega kultnega japonskega režiserja, in sicer Akira Kurosawe. Govorim o filmu

HARA-KIRI:
SMRT SAMURAJA
Japonska, 2011
Naslov izvirnika: Ichimei
Režija: Takashi Miike
Igrajo: Ebizô Ichikawa, Kôji Yakusho, Munetaka Aoki, Naoto Takenaka, Hikari Mitsushima, Eita, Hirofumi Arai, Kazuki Namioka
Zvrst: drama
Dolžina: 126 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

Od vizionarskega režiserja Takashija Miikeja prihaja zgodba o skrivnostnem samuraju, ki prispe pred vrata fevdalnega gospoda in zaprosi za častno smrt v obliki ritualnega samomora na njegovem dvorišču. Fevdalni gospod mu zagrozi z brutalno zgodbo o Motomeju, obupanem mladem roninu s podobno željo, a s skritimi motivi, ki se je slabo končala. Samuraj začne pogumno pripovedovati tudi svojo zgodbo, ki pa se zaključi z nepredvidljivim preobratom. Z odlično kinematografijo in presunljivo igro je Hara-Kiri: Smrt samuraja napeta zgodba o maščevanju, časti in individualnosti pred obličjem zatirajoče moči.

Kot vedno, je vstopnina samo simboličen 1 € v obliki donacije, projekcija pa namenjena članom KinoKluba, kar postanete s preprosto prijavo na elektronsko obveščanje, če posredujete svoj e-poštni naslov na kinoklub@udarnik.eu. Svojo udeležbo lahko potrdite tudi na Facebooku.

Se vidimo.