22/10/2013

KinoKlub: November je mesec cyberpunka


Mesec oktober, ki je bil v znamenju starodobne Japonske, se bliža h koncu, na vrata pa že trka november, ki prinaša nove KinoKlub projekcije, s katerimi se bomo odpravili v svet prihodnosti, bodisi bližnje bodisi daljne, saj bo celoten predzadnji mesec v letošnjem letu v znamenju cyberpunka. Tako si boste v okviru KinoKluba lahko ogledali kar 6 različnih animejskih in filmskih stvaritev.

Nedelja, 3. novembra 2013 ob 17:00
APPLESEED
Japonska, 1988
Naslov izvirnika: Appurushîdo
Režija: Kazuyoshi Katayama
Glasovi: Masako Katsuki, Yoshisada Sakaguchi, Mayumi Shou, Norio Wakamoto, Toshiko Sawada, Toshiko Furukawa
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler
Dolžina: 65 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

Po 3. sv. vojni je Urad za nadzor in upravljanje zgradil poskusno mesto, imenovano Olimp, kjer bivajo ljudje, kiborgi in bioroidi, genetsko ustvarjena bitja, ki bi naj služila ljudem. V bistvu ta bitja vodijo cel Olimp, ki bi naj predstavljal utopično družbo, a za marsikoga je to mesto ptičja kletka brez izhoda. Eden izmed teh je tudi Calon Mautholos, mestni policist, ki skupaj s teroristom A. J. Sebastianom kuje načrt za uničenje Gaie, super-računalnika, ki vodi celotno mesto. A na pot se jima postavita Deunan Knute in Briareos Hecatonchires, pripadnika ekipe eSWAT.


Nedelja, 3. novembra 2013 ob 18:15
MARDOCK SCRAMBLE:
PRVA KOMPRESIJA
Japonska, 2010
Naslov izvirnika: Mardock Scramble: The First Compression
Režija: Susumu Kudo
Glasovi: Megumi Hayashibara, Norito Yashima, Hiroki Touchi, Kazuya Nakai, Tsutomu Isobe, Jin Horikawa
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler, drama
Dolžina: 70 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

V mestu Mardock, ki predstavlja družbo prihodnosti, živi 15-letna prostitutka Rune Balot, ki v usodni nesreči skoraj izgubi življenje, vendar ji je s pomočjo zasilnega odloka za ohranjanje življenja, imenovanega Mardock Scramble 09, podzavestno dana možnost, da živi dalje. Ko se Balot prebudi iz kome, ugotovi, da je kiborg, vendar pa ji je s tem dana možnost, da sodeluje pri preiskavi človeka, ki jo je hotel ubiti in za katerega se izkaže, da dela za mogočno korporacijo Oktober, katere dejanja segajo daleč v ilegalne vode. (Pozor! Animejski film je del trilogije in se nadaljuje v 2. in 3. delu)


Nedelja, 10. novembra 2013 ob 17:00
MARDOCK SCRAMBLE:
DRUGI VŽIG
Japonska, 2011
Naslov izvirnika: Mardock Scramble: The Second Combustion
Režija: Susumu Kudo
Glasovi: Megumi Hayashibara, Norito Yashima, Hiroki Touchi, Kazuya Nakai, Tsutomu Isobe, Akiko Katsuta
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler, drama
Dolžina: 70 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

Nadaljevanje animejskega filma Mardock Scramble: The First Compression, ki nadaljuje zgodbo, kjer se je končal prvi del. Bodite pripravljeni na še več cyberpunk akcije tako na fizičnem kot tudi psihološkem nivoju.


Nedelja, 10. novembra 2013 ob 18:15
MARDOCK SCRAMBLE:
TRETJI IZPUH
Japonska, 2012
Naslov izvirnika: Mardock Scramble: The Third Exhaust
Režija: Susumu Kudo
Glasovi: Megumi Hayashibara, Norito Yashima, Hiroki Touchi, Kazuya Nakai, Tsutomu Isobe, Takaya Hashi
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler, drama
Dolžina: 70 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

Sklepni del trilogije je neposredno nadaljevanje The Second Combustion, ki nam servira še zaključni obračun in razkritje vseh skrivnosti, s katerimi smo bili soočeni v prvih dveh delih. Knjiga Towa Ubukate bo tako še zadnjič zaživela v animirani obliki.


Nedelja, 17. novembra 2013 ob 17:00
ARMITAGE III
Japonska, 1995
Naslov izvirnika: Armitage III
Režija: Hiroyuki Ochi, Satoshi Saga, Takuya Sato, Yukio Okamoto
Glasovi: Hiroko Kasahara, Yasunori Masutani, Banjou Ginga, Hirohiko Kakegawa, Megumi Ogata, Nobutoshi Hayashi, Ryusei Nakao
Zvrst: animirani, zf, akcija, triler
Dolžina: 123 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: angleški

Piše se leto 2046. Policist Ross Sylibus je premeščen na Mars. Med njegovim poletom na rdeči planet se na plovilu zgodi umor. Žrtev je slavna country pevka, povrhu pa se izkaže, da gre za »trojko«, robota ki zgleda in čuti kot človek. Na novem delovnem mestu dobi tudi novega partnerja – Armitage, prelepo policistko s slabim obnašanjem. Ko raziskujeta umor te pevke in ostalih žensk na Marsu, prideta na sled zaroti, ki ju lahko stane življenja, še posebej ko sovražniki ugotovijo, da je tudi Armitage »trojka«. (posebna 123-minutna verzija - samo v Udarniku)


Nedelja, 24. novembra 2013 ob 17:00
PLATINASTA KODA
Japonska, 2013
Naslov izvirnika: Platina Data
Režija: Keishi Ohtomo
Igrajo: Kazunari Ninomiya, Etsushi Toyokawa, Honami Suzuki, Katsuhisa Namase, Anne Watanabe, Kiko Mizuhara
Zvrst: zf, akcija, triler, drama
Dolžina: 134 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: slovenski

Piše se leto 2017. Japonska vlada želi skrivoma nadzorovati DNK svojih državljanov. Ko umorijo izumitelja sistema za analizo DNK, se na kraju zločina znajde DNK Ryuheija Kagure (Ninomiya), enega izmed najboljših strokovnjaku na področju DNK analiz, ki je zaposlen v inštitutu za DNK analize v lasti Nacionalne policijske agencije (NPA). Tako Kagura postane glavni osumljenec, kar ga prisili v beg, hkrati pa tudi želi priti resnici do dna, saj sebe smatra za nedolžnega. Za petami pa mu je izkušeni policist Reiji Asama (Toyokawa). Ali je Kagura res morilec ali pa so mu vse to podtaknili?


To je torej mesec cyberpunka, ki smo ga pripravili za vas. Upamo, da so vam naslovi, ki smo jih izbrali za vas, všeč in da se vidimo na kateri od projekcij. Tokrat je večina naslovov z angleškimi podnapisi, samo zadnji vsebuje slovenske oz. jih bo vseboval. Če pa cyberpunk ni po vašem okusu, pa vas vsekakor vabimo na projekcije tudi decembra, ko bo na platnu v Udarniku s polno paro stekel steampunk.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...