25/10/2013

Predstavitev tradicionalne japonske čajne ceremonije


Prihajajo zimski dnevi in najboljše zdravilo, da se ogreješ, je topla skodelica čaja. Zato vas Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Slovenski etnografski muzej in Mestna občina Maribor skupaj s pokrovitelji, ki so Japonska fundacija, Japonska restavracija Miyabi in Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, vabijo na predstavitev tradicionalne japonske čajne ceremonije, ki bo 4. novembra v Ljubljani in 5. novembra v Mariboru.
Tradicionalno čajno ceremonijo bo tako v Ljubljani kot tudi Mariboru predstavila gospa Yumiko Murakami, japonska učiteljica čajne ceremonije na šoli Urasenke.

V Ljubljani bo predstavitev torej potekala 4. novembra ob 18:00 v Slovenskem etnografskem muzeju na Metelkovi 2, medtem ko bosta v Mariboru 5. novembra kar dve predstavitvi, in sicer bo prva ob 10:00 v Pokrajinskem muzeju Maribor na Grajski ulici 2, druga pa ob 12:00 v Japonski restavraciji Miyabi na Betnavska 21.

Organizatorji vas torej vabijo, da izkoristite to edinstveno priložnost in s prijatelji v živo izkusite ta pomemben del japonske tradicionalne kulture. Predstavitev bo potekal v angleškem jeziku, udeleženci pa bodo lahko tudi aktivno sodelovali. Udeležba na dogodku je brezplačna, rezervacija mesta pa ni potrebna.

Vsi čajni navdušenci in vsi, ki vas čajne ceremonije zanimajo, ste vljudno vabljeni, da se udeležite predstavitve, saj so organizatorji zapisali, da se že veselijo srečanja z vami!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...