02/12/2013

HanaMatsuri 2014


Avstrijsko združenje japonskega kulturnega plesa, poznano pod imenom AniMatsuri, tudi naslednje leto pripravlja dogodek HanaMatsuri, ki se bo tokrat odvijal 1. marca 2014 v SkyDome, Schottenfeldgasse 29, Dunaj, Avstrija (glej zemljevid spodaj), in sicer s pričetkom ob 20:00.


Pri dogodku HanaMatsuri gre torej za projekt združenja AniMatsuri, ki združuje avstrijsko plesno tradicijo z japonskim narodnim plesom, povrhu pa k obojemu dodaja še eno merilo, in sicer ples v maskah, ki ga v tem primeru zamenja sam cosplay, tako da lahko pridete napravljeni v svojega najljubšega karakterja iz animeja, filma, video igre ali stripa.

Organizatorji obljubljajo široko paleto glasbe - od klasične pa vse do moderne plesne glasbe. Ciljna skupina plesa so anime in manga oboževalci, ki imajo veselje do plesa in bi se radi zavrteli v ritmih glasbe.

Kako pa morate priti oblečeni? V bistvu skoraj vsak cosplay šteje, saj lahko pridete v tradicionalnih japonskih oblačilih, v večernih cosplay oblekah, lastnih kreacijah za anime karakterje v večernih oblekah, uniformah in Gothic Lolita oblekah, ki morajo segati vsaj do kolen. Poleg tega je dobrodošel, kot so zapisali, tudi crossplay oz. "crossdresser cosplay".

Podeljene bodo tudi (bogate) nagrade za tiste, ki se bodo pri plesnih igrah najbolje izkazali, tako da se vsekakor splača sodelovati.

Za konec pa še cena vstopnic. Predprodaja bo potekala v dveh fazah. Prva faza že poteka, in sicer se je pričela 30. septembra 2013 ter se zaključi 19. januarja 2014. V tej fazi boste za vstopnico odšteli 16 €. Druga predprodajna faza bo potekala od 20. januarja 2014 do 14. februarja 2014. V tej fazi boste za vstopnico morali odšteti 18 €. Vsekakor boste vstopnico lahko kupili tudi na dan dogodka, vendar boste takrat zanjo morali odšteti okroglih 20 €. Poleg vsega tega pa od 30. septembra 2013 do 14. februarja 2014 poteka tudi rezervacija miz, ki pa vas bo stala še dodatna 2 €.

Če bi se torej radi poskusili v kombinaciji evropskih in japonskih plesov ter se morda tudi potegovali za kakšno nagrado, in če enostavno uživate v plesnih ritmih, potem vsekakor lahko odplešete v sosednjo Avstrijo ter se zavrtite na plesišču v podobi svojega najljubšega lika iz animeja, filma, video igre ali stripa. Združenje AniMatsuri vas vljudno vabi.

Vir: Animexx

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...