27/06/2014

"Apreggio of Blue Steel" leta 2015 dobi dva animejska filma


V najnovejši številki revije Young King Ours založbe Shonengahosha, ki izide v ponedeljek, je objava, da je za naslednje leto dobila zeleno luč produkcija kar dveh animejskih celovečercev Arpeggio of Blue Steel. Prvi film bo sicer zgolj kompilacija lanskoletne animejske serije z nekaj novimi prizori, medtem ko bo drugi film povsem nova zgodba.

Pri filmskem projektu bo svoje moči ponovno združila ekipa, ki je delala na animejski seriji zadnjo jesen. Tako bo režiser animejskih filmov Seiji Kishi, za scenarij bo skrbel Makoto Uezu, glasbo bo ponovno skladal Masato Koda, za produkcijo pa bodo poskrbeli pri SANZIGEN Animation Studio.

V Ark Performancovi originalni zf pomorski mangi je zaradi globalnega segrevanja človeštvo v 21. stoletju izgubilo večino razvitega sveta. Nato se po vsem svetu pojavi še Meglena flota, oborožena s super-orožjem, ki se ji nihče ne more upreti. Tako je človeštvo premagano in ne more več potovati po morju. 17 let po uničujoči pomorski vojni se Gunzō Chihaya s svojo ekipo polasti ene izmed podmornic Meglene flote, ki je poznana pod imenom I-401. Skupaj z Iono, inteligenco podmornice oz. inkarnacijo v človeški obliki, se ta ekipa tako odloči napasti Megleno floto.

Letos se je na televiziji predvajalo tudi 12 kratkih epizod, ki so ljubkovalno imenovane "Kiri-Kuma", kar dobesedno pomeni Megleni medvedki. Kratke epizode je animirala ista ekipa, ki je animirala animejsko serijo in ki bo animirala prihajajoča filma.

Ob vsem tem pa je treba še omeniti, da bo manga Apreggio of Blue Steel kmalu na voljo tudi v angleškem jeziku, saj si je za severnoameriški trg licenco pridobila založba Seven Seas Entertainment, ki načrtuje izid prvega zvezka mange julija 2014. Prednaročite ga lahko tudi na Book Depositoryju, če kliknete na spodnji znak.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...