23/06/2014

Haruka Ayase v igrani adaptaciji mange "Umimachi Diary"


Igralka Haruka Ayase, ki jo mnogi poznate iz filmov Iči (Ichi), Moje dekle je kiborg (Boku no Kanojo wa Saibōgu) in Zaljubljeni Sokrat (Socrates in Love), bo igrala v igrani adaptaciji mange Umimachi Diary (Dnevnik mesta na obali), katere avtorica je Akimi Yoshida.
Režiser filma je kultni Hirokazu Kore-eda, katerega film Kakršen oče, takšen sin (Soshite chichi ni naru) ste si lahko lani ogledali na ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu LIFFe.

Poleg Ayasejeve bodo v filmu nastopile še Masami Nagasawa (Detroit Metal City) kot Yoshino, Kaho (Otomen, Suna-dokei) kot Chika in Suzu Hirose (Crows Explode) kot Suzu, mlajša polsestra Sachi Kōde, katero v filmu upodablja Ayasejeva, in ostalih dveh prej omenjenih deklet.

Dogajanje mange je postavljeno v Kamakuro, zgodba pa se osredotoča na Yoshino, drugo najstarejšo sestro. Nekega jutra, ko se zbudi, ji dostavijo očetovo osmrtnico. Yoshino ni videla očeta že odkar se je njena mati ločila od njega, zato nikakor ne ve, kako se naj glede te novice počuti. Na pogrebu pa sestre spoznajo Suzu, ki je v bistvu njihova polsestra, katere niso nikoli spoznale.

Kore-eda je pojasnil svojo odločitev, zakaj je za starejšo sestro izbral Ayasejevo s sledečimi besedami: "Mislim, da je slika njenih dosedanjih vlog podobna neodvisni drugi najstarejši sestri, vendar sem si jo tokrat želel posneti z druge plati." To je sicer prvi film, v katerem Nagasawa in Ayasejeva nastopata skupaj. Snemanje se bo uradno pričelo proti koncu julija, čeprav je Kore-eda že napravil nekaj zgodnjih posnetkov. Film bi naj v japonska kina prijadral nekje v začetku naslednjega poletja.

Vir: ANN, TokyoHive

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...