22/06/2014

Hentai stran "Fakku" se podaja v založniške vode


Jacob Grady, lastnik spletne strani s hentai vsebino, ki je poznana pod imenom FAKKU, je v četrtek sporočil, da bo spletna stran začela z uradno izdajo angleških prevodov mang v digitalnem in tiskanem formatu. Sodeč po Gradyjevih besedah je spletna stran sklenila partnersko pogodbo z japonskim založnikom Wanimagazine, ki bi jim naj dovoljevala izdajanje starih in novih izdaj knjig ter revij tega založnika v angleščini po vsem svetu. Vse mange, ki jih bodo izdali pri založbi FAKKU, bodo brez cenzure.

Prvi štirje naslovi, ki bodo izšli pri tej založbi, bodo Homunculusov Renai Sample, Ishikeijev TiTiKEi, PyonKtijev Punikano in Welcome to Tokoharusou (glej sliko desno) Gunme Kisaragija. Naslovi bodo kmalu na voljo v Fakkujevi spletni prodajalni, v naslednjih tednih pa lahko pričakujemo še dodatne naslove.
Spletna stran trenutno gosti uporabniške skene in prevode mang. Pri ANN so glede vprašanja o tem, kaj se bo, sedaj ko so vstopili na založniški trg, zgodilo s trenutno vsebino na strani, kontaktirali Gradyja, ki jim je odgovoril sledeče:
FAKKU je bila že od nekdaj skupnost za oboževalce erotičnih mang in doujinshijev izven Japonske, in to se ne bo spremenilo. O podrobnostih, kaj bo ostalo na strani, je nekaj, o čemer aktivno razpravljamo z vpletenimi založniki. Nobena izmed naloženih vsebin ni povezana s to objavo. Te naslove bomo izdali v lastni režiji. Že več let sodelujemo z japonskimi založniki, ki so že od nekdaj podpirali naraščujoče zahodnjaško občinstvo. Sedaj, ko bodo njihova dela izdana izven Japonske, bodo zaščitena. Kot oboževalci nismo nikoli imeli priložnosti, da bi neposredno podpirali ta podjetja in umetnike, sedaj pa smo v položaju, ko to lahko.
FAKKU bo letošnje leto prisoten tudi na konvenciji Anime Expo v Los Angelesu.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...