01/06/2014

Istočasni izid 14. zvezka mange "Evangelion" v 18 državah


V julijski številki revije Young Ace založbe Kadokawa Shoten je objavljeno, da bo 14. in hkrati zadnji zvezek mange Neon Genesis Evangelion avtorja Yoshiyukija Sadamotoja izšel istočasno v 18 državah oz. teritorijih, in sicer v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Južni Afriki, Avstraliji, Novi Zelandiji, Braziliji, Argentini, Italiji, Španiji, Franciji, Južni Koreji, Hong Kongu, Macau, na Irskem, Finskem, Poljskem in Tajvanu.
Založba Kadokawa je sicer že aprila najavila, da bo 14. zvezek na Japonskem izšel 20. novembra, in sicer s kar 28 še nikoli prej objavljenimi stranmi.

V omenjeni številki revije Young Ace so razkrili tudi izgled knjižne opore za vseh 14 zvezkov mange, ki bo izšla skupaj z omejeno izdajo zadnjega zvezka. Poleg opore bo omejena izdaja vključevala tudi originalno naslovnico, 16-stransko knjižico, Sadamotojove ekskluzivne ilustracije in zgoščenko "Yoshiyuki Sadamoto Working Music", ki bo vsebovala glasbo, ki jo je avtor z veseljem poslušal, ko je ustvarjal mango.

Sadamoto je prvo poglavje svoje mango izdal v prvi tretji številki mesečnika Shonen Ace daljnega decembra 1994. Manga je potem v tej reviji izhajala dolgih 18 let, dokler se junija lani ni zaključila. Oboževalci so tako morali na zadnjo zbirko poglavij v 14. zvezku čakati več kot leto dni, a novembra bo čakanja končno konec.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...