10/06/2014

Manga "Assassin's Creed IV: Black Flag" se julija zaključi


V reviji Jump X (Jump Kai) založbe Shueisha je bilo objavljeno, da se bo manga adaptacija Ubisoftove video igre Assassin's Creed IV: Black Flag zaključila v naslednji številki omenjene revije, ki izide 7. julija. Manga bo tako skupaj štela 12 poglavij.

Mango sta avgusta lani začela v reviji Jump X objavljati umetnik Kendi Oiwa (Welcome to the NHK, Goth, Sugar Dark Umerareta Yami to Shōjo) in romanopisec Takashi Yano (Sengoku Basara 3: Date Masamune no Shō). Zgodba se dogaja v zlati dobi piratstva, torej v 18. stoletju v Karibskem morju, in govori o Edwardu Kenwayju, ki se zaplete v bitko med templarji in asasini. Prvi zvezek mange bo septembra izšel tudi v nemščini pri založbi Tokyopop.

Istoimenska igra je izšla lani oktobra za Xbox 360, PlayStation 3, Wii U in PC, medtem ko je za PlayStation 4 in Xbox One izšla novembra. Oiwa je pred to mango delal na manga adaptaciji romana Welcome to the NHK avtorja Tatsuhika Takimota, katera je začela izhajati leta 2004. Poleg te adaptacije je delal tudi na manga adaptaciji Otsuchijevega romana Goth, katera je izšla tudi v angleščini pri ameriškem Tokyopopu.

Prednaročilo mange Assassin's Creed IV: Black Flag - Zvezek 1 (v nemščini)
buy the book from The Book Depository, free delivery

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...