30/06/2014

Manga "Robotics;Notes" se julija zaključi


V avgustovski številki revije Comic Blade založbe Mag Garden so najavili, da se bo manga Robotics;Notes, katere avtorja sta studio 5pb in Keiji Asakawa, zaključila v naslednji številki omenjene revije, ki izide 30. julija. Manga serija je začela izhajati leta 2012, pri Mag Garden pa so maja letos izdali že peti zvezek z zbranimi poglavji.

Ta manga je po Chaos;HEAd in Steins;Gate že adaptacija tretje znanstvene avanture studiev Nitroplus and 5pb. Originalne igre za Xbox 360 in Playstation 3 so navdihnile tudi anime in odrsko igro.

Zgodba se odvija v alternativnem svetu prihodnosti, ki je nastal po uničenju okrožja Shibuya v Tokiu leta 2009 in uničenju zgradbe Radio Kaikan v okrožju Akihabara leto zatem. Svet je tako leta 2019 zatopljen v resničnost usmerjeno resničnostno tehnologijo, nekemu srednješolskemu klubu robotike pa grozi, da bo razpadel, saj se je skrčil na samo dva člana. Ponovna oživitev kluba je tako odvisna od robota, ki ga sestavljajo.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...