15/06/2014

Manga "Vagabond" se vrača šele jeseni


V letošnji 29. številki revije Morning založbe Kodansha je bilo najavljeno, da naslednje poglavje mange Vagabond, katere avtor je Takehiko Inoue, ne bo izšlo vse do letošnje jeseni. Manga je sicer na začasnem odmoru že od februarja in bi se morala nadaljevati že v zgoraj omenjeni številki revije, a kot kaže vseeno ni tako.

Manga bi naj bila na odmoru zaradi Inouejovih raziskav in drugih razlogov. V reviji pojasnjujejo, da je razlog za tolikšno zamudo Inouejevo delo na artistični razstavi Tokubetsuten Gaudí x Takehiko Inoue -Synchrosuru Sõzõ no Gensen- (Takehiko Inoue Interprets Gaudi's Universe). Ta posebna razstava bo potekala od 12. julija do 7. septembra v Mori Arts Center Gallery v tokijskem okrožju Roppongi.

Tednik Young Jump najavlja tudi izid 37. zvezka z zbranimi poglavji, ki bo na Japonskem izšel 23. julija.

Manga serija je sicer že bila enkrat na odmoru, in sicer za 18 mesecev v letih 2011 in 2012, takrat zaradi avtorjevih zdravstvenih težav. V angleškem jeziku je do sedaj izšlo že 35 zvezkov te mange, ki jo za severnoameriški trg izdaja Viz Media. Zadnji zvezek je izšel marca letos.

Manga Vagabond govori o izmišljenih prigodah resnično živečega mečevalca Musashija Miyamota. Doma in v tujini je prejela številna kritična priznanja, med katerimi sta tudi Kodansha Manga Award za splošno kategorijo (leta 2000) in Tezuka Osamu Cultural Prize (leto 2002). Inoue, ki je sicer poznan tudi kot avtor mange Slam Dunk, je bil leta 2003 nominiran za Eisnerjevo nagrado v kategoriji "najboljši pisatelj/umetnik".

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...