09/06/2014

Prihaja Astro Boy Reboot


Francoski studio Shibuya Productions je najavil animirano televizijsko serijo Astro Boy Reboot, ki bi naj vsebovala 26 epizod, vsaka posamezna pa bi naj trajala 26 minut. Na svojem twitter profilu so izdali tudi plakat, s katerim dražijo naša čutila za vid. Ogledate si ga lahko spodaj.
Astro Boy, ki je na Japonskem poznan kot Mighty Atom (Tetsuwan Atomu), je v bistvu originalno delo Osamuja Tezuke, legendarnega avtorja mang, kot so Buddha, Black Jack, Kimba The White Lion, Princess Knight in številne druge. Manga je originalno izhajala od aprila 1952 do marca 1968 in vsega skupaj šteje 23 zvezkov. Leta 1959 so po mangi posneli igrano televizijsko serijo, ki je nosila naslov Mighty Atom in je štela vsega skupaj 65 epizod. Leta 1963 je potem sledila animejska serija, ki je štela 193 epizod, kateri je leto pozneje še sledil animejski celovečerec, leta 1980 nova animejska adaptacija, ki je štela 52 epizod, leta 2003 še ena animejska adaptacija, tokrat s 50 epizodami, in leta 2009 še računalniško animirana adaptacija v koprodukciji hongkonškega studia Imagi Animation Studios in ameriškega Summit Entertainmenta. Sedaj pa, kot kaže, se bodo nove adaptacije lotili še Francozi.

Zgodba tako mange kot tudi njenih adaptacij se osredotoča na Astro Boyja, mogočnega robotka, ki ga je izdelal dr. Tenma, vodja Ministrstva za znanost, da bi mu nadomestil umrlega sina Tobia, kateri je izgubil življenje v prometni nesreči (v poznejših adaptacijah je smrt nekoliko prirejena). Dr. Tenma je tako robota izdelal v sinovi podobi in z njim ravnal kot z lastnim sinom. A kmalu spozna, da mu ta nadomestek ne more zapolniti praznine v srcu, saj se ta majhen robot ne stara in ne zna ceniti človeške estetike. Tako ga obupani doktor proda krutemu cirkuškemu lastniku Hameggu. Nekaj časa pozneje robotski fantič pade v oči novemu vodji Ministrstva za znanost, profesorju Ochanomizuju, ki prepriča Hamegga, da preda Astro Boyja njemu. Profesor tako ugotovi, da ima fant neverjetne sposobnosti in da zna izražati človeška čustva. In tako se Astro Boy začne boriti proti zločinu, krivici in zlu.

Vir: Twitter

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...