26/06/2014

Prihaja nova "Afro Samurai" igra za PC in konzole


Distributer iger Versus Evil (Banner Saga) je očitno najavil, da je v pripravi nova Afro Samurai igra, ki jo razvijajo pri Redacted Studios. Izšla bi naj tako za PC kot tudi za igralne konzole naslednje generacije, kar torej pomeni PlayStation 4 in Xbox One, šlo pa bi naj za tretjeosebno akcijsko pustolovščino, ki bo vključevala nove like in povsem novo zgodbo.

Prvo Afro Samurai igro (slika levo spodaj) so leta 2009 za severnoameriški in evropski trg izdali pri Namco Bandai Games. Takrat je igra izšla za Xbox 360 in PlayStation 3.

Pred igrami sta vsekakor še bili dve animejski adaptaciji, in sicer petdelna animejska mini serija Afro Samurai leta 2007 ter animejski celovečerec Afro Samurai: Resurrection leta 2009, ki sta obe izšli pri studiu Gonzo in bili prodajni uspešnici na DVD ploščkih. A dejstvo ostaja, da je original še vedno manga Takashija Okazakija, ki je izšla leta 1999 in jo je moč dobiti tudi v angleškem jeziku (slika desno zgoraj), saj jo je za severnoameriški trg izdala založba Seven Seas Entertainment.

Julija 2011 so iz studia Indomina Group sporočili, da načrtujejo igrano adaptacijo mange, v kateri bo v naslovni vlogi nastopal kar sam Samuel L. Jackson, ki je glas posojal tudi pri angleški sinhronizaciji obeh animejskih adaptacij. Pri projektu bi naj sodeloval tudi studio Gonzo. Snemanje bi se naj začelo v Dominikanski republiki že leta 2012, a kot kaže so zaenkrat načrti padli v vodo.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...