18/06/2014

Shiibashi začenja z mango "Tsukumogami"


V letošnji 30. številki revije Weekly Shonen Jump založbe Shueisha sporočajo, da Hiroshi Shiibashi, ki je poznan predvsem kot avtor mange Nura: Rise of the Yokai Clan, začenja z novo mango v tretji številki revije Jump Next!!, ki izide 22. julija. Manga bo nosila naslov Tsukumogami: Teito Jōhō-bu Tokkenchobō-in Serosero Nanashiki (Tsukumogami: Imperial City Information Bureau Special Privilege Spy Nanashiki Serosero).

Pri tej mangi gre v bistvu za adaptacijo istoimenske serije lahkih romanov Yoshija Manake, pri kateri je za ilustracije prav tako poskrbel Shiibashi.

Zgodba romana se osredotoča na srednješolko Chiyoko, ki je članica šolskega naginata kluba. V njeni hiši drema en samcat revolver, ki se lahko transformira v človeško obliko. Nekoč so ga ustvarili, da bi bil morilec za informacijski urad v cesarskem mestu. Chiyoko izve za ta revolver, ki mu je ime Nanashiki Serosero, in skupaj se odločita premagati helebardskega tsukumogamija Reishikija, ki že zadnjih nekaj stoletji mori ljudi.

Manaka je leta 2013 prejel zlato priznanje na Shueishinem spomladanskem tekmovanju Jump Novel Newcomer Awards.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igrana adaptacija mange Golden Kamuy dobi še letos nadaljevanje

Na uradnem profilu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za filmsko adaptacijo mange Golden Kamuy , katere avtor je Satoru Noda, so razk...