28/06/2014

Simultan izid kar štirih "Attack on Titan" mang


V avgustovski številki revije ARIA založbe Kodansha je najavljeno, da 8. avgusta na Japonskem izidejo zvezki z zbranimi poglavji za kar štiri Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) mange, in sicer četrti zvezek Attack on Titan: Junior High (Shingeki! Kyojin Chūgakkō) avtorice Saki Nakagawe, prvi zvezek štiriokenske mange Spoof on Titan (Sungeki no Kyojin), tretji zvezek Attack on Titan: Before the Fall (Shingeki no Kyojin: Before the Fall) Satoshija Shikija in Ryōja Suzukazeja in drugi zvezek Attack on Titan: No Regrets (Shingeki no Kyojin Gaiden: Kuinaki Sentaku) Hikaruja Suruge in Gana Sunaakuja. Te mange bodo izšle simultano kot del promocije, imenovane "Shingeki no Kyojin Spin-off Festival: Summer".
Septemberska številka prej omenjene revije, ki izide 28. julija, in drugi zvezek mange Attack on Titan: No Regrets bosta vsebovala tudi natečaj presenečenja. Sodelujoči bodo prejeli božično voščilnico z motivom Levija, ki jo bo ilustriral Suruga.

Nakagawa je začela s komično mango Attack on Titan: Junior High v Kodanshini reviji Bessatsu Shōnen Magazine aprila 2012. Manga prikazuje Erena, Mikaso, Armina in ostale člane zasedbe iz izvirne mange kot študente in učitelje na Titan Junior High School.

Štiriokenska manga Spoof on Titan (Sungeki no Kyojin) je začela izhajati na brezplačni aplikaciji Manga Box podjetja DeNA decembra lani. Na voljo je v japonskem, angleškem in kitajskem jeziku. V njej nastopajo Eren, Mikasa in Levi. Mango riše in piše Hounori.

Shikijeva (Daphne in the Brilliant Blue, Kami-Kaze, Riot) manga Attack on Titan: Before the Fall sloni na predzgodbi, ki sta jo pisatelj Ryō Suzukaze in umetnik THORES Shibamoto (Trinity Blood) izdala v obliki istoimenskih lahkih romanov. Manga je izšla v lanski oktobrski številki revije Monthly Shōnen Sirius založbe Kodansha, ki je izšla 26. avgusta 2013. Prvi Suzukazejev lahki roman je na Japonskem izšel leta 2011, medtem ko je tretji izšel junija 2012. Zgodba v romanu se osredotoča na dogodke pred tistimi v mangi Hajimeja Isayame. Govori o Anheru, članu izvidniške vojske, ki dela v oddelku za razvoj orožja.

Manga Attack on Titan: No Regrets pa je izšla v januarski številki revije ARIA in se osredotoča na Levijevo preteklost, ki vključuje tudi prvo srečanje s poveljnikom Erwinom in njegov pristop k izvidniški vojski. Mango riše Suruga, medtem ko za scenarij mange skrbi Sunaaku (Gargantia on the Verdurous Planet) iz Nitroplusa

Isayama je izvirno mango Attack on Titan, ki prikazuje bitke med ljudmi in velikani, ki sedaj vladajo svetu izven človeškega območja, obdanega s tremi obzidji, začel izdajati leta 2009 v reviji Bessatsu Shōnen Magazine. Trenutno je manga bila natisnjena v 25 milijonih kopijah. Manga je na voljo tako v angleščini (izhaja pri Kodansha Comics) kot tudi nemščini (Carlsen Manga). Poleg izvirne mange so v angleščini na voljo tudi Attack on Titan: Junior High, Attack on Titan: Before the Fall in Attack on Titan: No Regrets, medtem ko v nemščini manga Attack on Titan: Before the Fall izide šele naslednje leto, jo pa je že možno prednaročiti.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Attack on Titan mange v angleščini

buy the book from The Book Depository, free delivery
Attack on Titan mange v nemščini

buy the book from The Book Depository, free delivery
Attack on Titan mange v japonščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 9/2024

V soboto, 13. 4. 2024, ob 17. uri ste vabljeni na Večer animejev in družabnih iger 9/2024 , ki bo potekal v Kulturnem inkubatorju na Korošk...