12/06/2014

StopTrik MFF (pred)dogodek


V petek, 13. junija 2014, bo od 21. ure dalje v Vetrinjskem dvoru v Mariboru potekal StopTrik MFF pred dogodek, na katerem si boste lahko ogledali kratkometražne stop motion filmske izdelke. Izbor bo kar pester. V primeru dežja se bodo projekcije vrtele v dvorani Vetrinjskega dvora. Pa poglejmo, kaj vse si bo možno ogledati.


Fly Mill, Anu-Laura Tuttelberg, Estonija, 2012, 7'17''
Mlinar, živeč v starem vodnem mlinu, peče dnevni kruh in vzgaja račke, katere želi nekega dne izpustiti. Vendar pa na polju poleg njegovega doma lovci lovijo ptice.

Mr. Cat & The Jackal’s Bad Man He Comin’, Daneille Jacobs, Marius Burger Joubert (Yesterfang Puppetry & Animation), 2011, Južna Afrika, 4’26’’
Materiali uporabljeni v filmu so živalske kosti, konjske dlake, les, ovčji organi in piščančja peresa – vse, kar je lahko bilo najdeno na lokaciji snemanja. Film je narejen iz natanko 8340 fotografij, ki jih je posnel fotograf Bruce Geils, Flyinghorse Photography. Glasba: Mr. Cat & The Jackal.

My Strange Grandfather, Dina Velikovskaya, Rusija, 2012, 8'40''
Kreativna oseba se največkrat zdi čudna, smešna in malo nora. Tudi prijatelji in družinski člani je ne razumejo vedno in se je pogosto sramujejo. A vendar zna včasih ustvariti pravcati čudež – četudi iz smeti.

Paper Scratch, Brane Solce, Slovenija, 2012, 2'40''
Igra s papirjem. Zvok mečkanja in praskanja.

Rabbit and Deer, Peter Vacz, Madžarska, 2013, 16'15''
Zajec in Jelen živita srečno in brezskrbno, dokler Jelena ne obsede iskanje formule za tretjo dimenzijo. Njuno prijateljstvo je tako postavljeno na preizkušnjo. Jelen se po nepričakovani nesreči znajde v novem, njemu neznanem svetu. Ločena z dimenzijama morata prijatelja zopet najti pot drug do drugega.

Poisson vert, Rogier Can Der Zwaag (100% Halal), 2012, Nizozemska, 2’51’’
Potovanje skozi osvetljen gozd. Glasba: Nobody Beats The Drum

Zaplecze/ The Back Room, Mike Kren, Mirjam Beker, 2011, Austrija, 5’55’’
Črn zaslon. Odprejo se vrata. Svetloba od znotraj osvetljuje silhueto moškega, ki vstopi v prazno, neugledno sobo z rumenimi tapetami. Razgled skozi edino okno odkriva pogled na drevo pred upostošenim mestom. Nenadoma se zaprejo vrata edinega izhoda.

Blok/ Flip-Flat, Paulina Ziółkowska/ (PWSFTviT), 2012, Poljska, 1’18’’
Dan življenja nekega stanovanja.

The Box – Poltergeist, dadomani studio, 2012, Italija, 3’
Box in Dox večino svojega časa preždita na kavču pred televizorjem. Oba trpita za močno odvisnostjo od televizije, kar se odraža preko njunega obnašanja in reakcij, ki so polarne. Box uporablja televizijo, da lahko zaspi, medtem ko je Dox žrtev svoje neustavljive potrebe po spreminjanju kanalov. Oba potrebujeta televizijo, čeprav za različne namene.

Boles, Špela Čadež, Slovenija, 2013, 12'30''
Filip živi v revni soseski, a sanja o pisateljski slavi in razkošnem življenju v uspešnem predelu mesta. Nekega dna na njegova vrata potrka soseda Tereza, ostarela prostituka, kateri se želi Filip izogniti za vsako ceno. Tereza ga prosi, da ji napiše pismo za njenega zaročenca. Filip se strinja. Vse bi bilo v redu, če se ne bi Tereza teden kasneje ponovno pojavila na njegovem pragu s prošnjo, da napiše odgovor na prejšnje pismo.

Organizator vas vljudno vabi.

Vir: StopTrik Festival (Facebook)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...