10/06/2014

Stripolisfest - 2. festival stripa


V soboto, 21. junija 2014, bo v Ljubljani od 12:00 do 23:00 že drugo leto potekal festival stripa Stripolisfest. Odvijal se bo v letnem vrtu Kina Šiška, Kiosku in Komuni. Na uradni spletni strani Kina Šiške so festival opisali kot enodnevni festival praznovanja stripa," na katerem bodo "vse do poznega večera častili deveto umetnost s celodnevnim programom."
Čez dan bo torej možno na stojnicah domačih založnikov brskati po domala vseh v slovenščini dostopnih stripovskih izdajah, na voljo pa bo tudi kakovosten nabor stripov tujih založnikov. Povrhu bo cvetel še mini strip bazar z rabljenimi izdajami starih klasikov, prisotni pa bodo tudi kreativni samoizdajatelji, ki bodo predstavljali svoje zine.

Za vse mlajše ljubitelje stripa, ki si želijo spoznati, kako nastane strip, bo že dopoldan potekala Stripburgerjeva mini delavnica stripa, ki jo bo vodil David Krančan, medtem ko bosta ustvarjalno delavnico zinov, ki bo obiskovalcem ponudila priložnost, da se preizkusijo v pripovedovanju, risanju in ustvarjanju svojih zine zgodb/idej, vodila Leon Zuodar in Tanja Milharčič.

Kot so še zapisali na spletni strani, se bodo na odru na prostem "tekom popoldneva ena za drugo vrstile predstavitve najnovejših publikacij izpod peres Mihe Hančiča, Marka Kocipra, Tanje Komadina, Martina Ramoveša in Iztoka Sitarja," dan pa bo "do vrhunca pripeljal večerni intervju z največjim hrvaškim stripovskim mojstrom Igorjem Kordejem, nekoč princem jugoslovanskega novega vala v stripu, danes pa uradno najproduktivnejšim strip profesionalcem na svetu in okronanim francoskim vitezom umetnosti."

Sklepno dejanje festivala bo Martin Ramoveš Band, ki bo odpel svoj najnovejši stripovski album, ki je bil sočasno izdan tudi v glasbeni obliki. Za celoten program z delavnicami, častnimi gosti in sejmom si lahko ogledate na uradni spletni strani Kina Šiške, ki jo najdete TUKAJ. Vsi dogodki v okviru Stripolisfesta so brezplačni. Organizatorji vas vljudno vabijo.

Vir: Kino Šiška

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...