17/07/2014

"Ledeno kraljestvo" na Japonskem podira rekorde tudi na Blu-Ray ploščku


Disneyjeva animirana uspešnica Ledeno kraljestvo (Frozen) je kar petnajst tednov kraljevala na vrhu gledanosti v japonskih kinih (en teden vmes je po gledanosti padla na drugo mesto), dokler ga pred dvema tednoma ni izpodrinila Disneyjeva Zlohotnica (Maleficent). Sedaj pa je ta animirana uspešnica na Japonskem začela podirati rekorde tudi na Blu-Ray ploščkih, saj je, sodeč po Oriconu, včeraj, ko je bil uradni izid animiranega filma na Blu-Ray ploščku, bilo prodanih kar 661.000 izvodov, kar je v bistvu največ prodanih izvodov na prvi dan. Glede na prednaročila bo Ledeno kraljestvo na Japonskem očitno prekoračilo mejo enega milijona prodanih Blu-Ray ploščkov.
Pred tem je rekord za največ prodanih izvodov na prvi dan držal Evangelion: 3.33 You Can (Not) Redo (199.000 izvodov), medtem ko je rekord za največ prodanih izvodov v prvem tednu pripadal Evangelion: 2.22 You Can (Not) Advance (357.000 izvodov). Slednji je držal tudi rekord za največ prodanih izvodov nasploh (465.000 izvodov), kar je Ledenemu kraljestvu uspelo prekositi v enem samem dnevu.

Dan pred izidom na Blu-Ray ploščku je animirani film bil na voljo tudi kot "video na zahtevo". Tudi ponudniki teh storitev poročajo, da je Disneyjeva uspešnica podirala vse rekorde. Sodeč po Google Play je Ledeno kraljestvo zabeležilo 17-krat več ogledov kot Pošasti z univerze (Monsters University). Podobno so poročali tudi ponudniki Amazon Instant Video, Tsutaya TV and Rakuten ShowTime. Ledeno kraljestvo je tako samo v štirih dneh povozilo letni izkupiček prenosov za Svet igrač 3 (Toy Story 3).

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...