02/07/2014

Shojo manga "Akatsuki no Yona" dobi animejsko serijo


V letošnji 15. številki revije Hana to Yume založbe Hakusensha je objava, v kateri  piše, da shojo manga Akatsuki no Yona (Yona jutranje zarje), katere avtorica je Mizuho Kusanagi, dobi televizijsko animejsko adaptacijo, saj je projekt dobil zeleno luč.

Manga je sicer "epska fantazijska romanca, postavljena v propadajočo deželo", ki govori o Yoni, edini princesi v kraljestvu. Njen ljubeči oče jo zelo skrbno vzgaja, Hak, prijatelj iz otroštva in njen telesni stražar, pa jo skupaj z ostalimi stražarji varuje. A ko dekle dopolni 16 let, se njena usoda popolnoma spremeni, saj ji njen bratranec Soo-won umori očeta in se polasti prestola. Yona tako pobegne v Hakov rojstni kraj in začne novo življenje.

Mizuho Kusanagi je poznana kot avtorica mang, kot so Mugen Spiral, Game X Rush in NG Life. Mango Akatsuki no Yona je začela izdajati leta 2009, založba Hakusensha pa je aprila letos izdala že 14. zvezek z zbranimi poglavji. Poleg devetega zvezka je bilo možno dobiti tudi CD plošček z zvočno dramsko adaptacijo, v kateri so s svojimi glasovi nastopili Chiwa Saito kot Yona, Tomoaki Maeno kot Soon Hak, Yusuke Kobayashi kot Soo-won, Masakazu Morita kot Kija, Nobuhiko Okamoto kot Shin-a, Junichi Suwabe kot Jeha, Hiro Shimono kot Zeno in Junko Minagawa kot Yun. Ti posojevalci glasov se vračajo tudi za animejsko adaptacijo, pridružili pa se jim bodo tudi novi talenti.

Za režijo animeja bo skrbel Kazuhiro Yoneda (tehnični direktor pri Gekijō-ban Tiger & Bunny -The Rising-, Aquarion Evol), za produkcijo Studio Pierrot (The World Is Still Beautiful), za scenarij Shinichi Inotsume (Hayate no Gotoku!, Zettai Karen Children) in za načrtovanje likov Maho Yoshikawa (Amnesia). Kot skladatelj glasbe se je ekipi pridružil Kunihiko Ryo (The Twelve Kingdoms, Emma), medtem ko za zvok kot zvočni direktor skrbi Yukio Nagasaki (Ao Haru Ride, Love Live!).

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...