02/08/2014

Japonski film "Soshite Chichi ni Naru" avgusta v Vetrinjskem dvoru


Kot ste na spletni strani Zavoda Udarnik lahko opazili, se 15. avgusta začenja letni kino Udarnik na prostem. Tako si boste lahko vse do 31. avgusta v Vetrinjskem dvoru v Mariboru ogledali kar 18 filmskih mojstrovin. Vstopnina za ogled enega filma na prostem znaša 5 €, v ceno pa je všteta tudi ena pijača po izbiri. V primeru dežja se bodo filmi predvajali v Udarnikovi dvorani, ki je kar na drugi strani ulice.
Če vas zanima celoten seznam filmov, si le-tega lahko ogledate na Udarnikovi spletni strani, jaz pa bi izpostavil predvsem enega, in sicer japonsko dramo KAKRŠEN OČE, TAKŠEN SIN (Soshite Chichi ni Naru). Film se bo v Vetrinjskem dvoru predvajal v nedeljo, 24. avgusta 2014, ob 21. uri. Pri tem japonskem celovečercu gre za delo režiserja Hirokazuja Kore-ede (Kūki Ningyō, Hana yori mo Naho), v katerem nastopajo japonski igralski talenti, kot so Fukuyama Masaharu, Ono Machiko, Maki Yoko in Lily Franky.

Na spletni strani Zavoda Udarnik so o filmu zapisali sledeče: "Dve družini zelo različnih razredov se soočita z nepričakovano novico, da so njuna šestletna sina ob rojstvu zamenjali. Mojster družinske drame Hirokazu Kore-eda si je s svojim zadnjim delom prislužil nagrado žirije na festivalu v Cannesu." Poleg tega so zapisali tudi izjavo Toma Birchenougha (The Arts Desk), ki je o filmu povedal, da "/…/ režiser iz skrajno preproste premise izpelje čudovito nežno zgodbo o starših in otrocih ter na subtilen način prikaže odtenke sodobne japonske družbe. Čustva odzvanjajo vztrajno, a tiho – kot melodije Bachovih Goldbergovih variacij, ki se pojavljajo skozi film."


Če si torej želite ta film, ali kateregakoli s seznama, ki so ga za vas pripravili organizatorji letnega kina, ogledati na prostem, potem boste imeli kaj kmalu možnost. Preverite torej še ostalo ponudbo in si pričarajte filmsko doživetje na prostem.

Vir: Zavod Udarnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...