17/09/2014

"Rurouni Kenshin: Densetsu no Saigo-hen" letos najbolj gledan igrani film na Japonskem


Rurouni Kenshin: Densetsu no Saigo-hen (Potepuh Kenšin: Konec legende) je tretje igrano nadaljevanje ene najbolj priljubljene shounen mange v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, katere avtor je Nobuhiro Watsuki. Film se je v japonska kina primečeval ta konec tedna in že samo v soboto prislužil kar 919.479.200 jenov, kar je približno 6,59 milijonov evrov. S tem je filmu uspelo prekositi predhodnika, ki se je v japonskih kinih začel predvajati 1. avgusta in je v prvih treh dneh prislužil 822.734.430 jenov, kar znaša približno 5,90 milijonov evrov. Tretji film o mečevalcu, ki se je zaobljubil, da ne bo nikoli več ubijal, in njegovem meču z obrnjenim rezilom je tako postal najbolj gledan igrani film letošnjega leta, hkrati pa tudi igrani film z največjim zaslužkom na Japonskem.

Povedati je tudi treba, da je ta konec tedna v japonskih kinih štartala tudi Marvelova mega uspešnica Guardians of the Galaxy (Varuhi galaksije), ki pa ni bila kos niti potepuškemu samuraju niti računalniški animaciji Stand by Me Doreamon, saj se ji je uspelo uvrstiti zgolj na tretje mesto z zaslužkom 224.145.400 jenov, kar je približno 1,61 milijonov evrov. Kako je celotna lestvica izgledala ta teden in katere japonske novosti so še prišle na japonska filmska platna, si pa boste lahko ogledali v poznejši objavi.


Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...