29/10/2014

hide, neizdana skladba in best-of-album


Hideto Matsumoto, poznan bolje pod umetniškim imenom hide, je japonska rockovska legenda. Nastopal je v skupinah Saver Tiger in X Japan, nato pa se poskusil tudi v solistični karieri, dokler ni leta 1998 tragično preminil. Šestnajst let po njegovi smrti bo sedaj izšel njegov novi best-of-album, ki bo na prodajne police zajadral 10. decembra.
Na albumu bo ena prav posebna poslastica - še neizdana skladba Co Gal. Ker je hide takrat za svoj tretji album Ja,Zoo posnel samo surove dele skladbe, je založba Universal Music Japan (UMJ), ki se je odločila album izdati v kar dveh različicah, standardni in omejeni, za pomoč zaprosila podjetje Yamaha Corporation, katero je pomagalo skladbo napraviti kompletno. Medtem ko bo standardna izdaja vsebovala samo CD plošček s 16 skladbami, bo omejena izdaja vsebovala CD plošček, na katerem bo 17 skladb, in DVD plošček.

Podjetje Yamaha Corporation je analiziralo veliko zbirko pevčevih pevskih podatkov in s tem pridobilo številne možne sestavine, ki so jih lahko uporabili s pomočjo VOCALOID-a. A kljub temu dela njegove skladbe ni bilo možno dobiti s pomočjo njegovih lastnih posnetkov, temveč je moralo podjetje Yamaha za to uporabiti svojo novo tehnologijo. Gre za povsem novo tehniko konverzije glasu, ki omogoča čim bolj realno reprodukcijo glasu. Kako končni izdelek dejansko zveni, pa se boste lahko prepričali po 10. decembru. Medtem ko bo pri standardni izdaji na voljo samo končna različica skladbe, bosta pri omejeni izdaji na voljo obe različici - demo posnetek in končna različica.

Vir: JaME

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...