29/10/2014

Lahki romani "Over Lord" od novembra kot manga


V decembrski številki Kadokawine revije Monthly COMPTIQ Ace so sporočili, da bo Hugin Miyama izdal manga adaptacijo temačnih fantazijskih romanov Over Lord, katerih avtor je Kugane Maruyama. Prvo poglavje manga adaptacije bi naj izšlo v naslednji številki, ki izide 26. novembra.

Zgodba v romanih se začne s popularno spletno igro Yggdrasil, ki je nekega dne nenadoma ukinjena. Protagonist Momonga se odloči, da bo kljub vsemu ostal prijavljen v igri, kar ga spremeni v podobo okostnjaka, ki je "najmogočnejši čarovnik". Svet okoli njega se začne spreminjati, neigrani liki (NPC-ji) pa začnejo dobiviati čustva. Ker Momonga nima staršev, prijateljev ali prostora v družbi, se odloči, da bo zavladal temu novemu svetu, v katerega se je spremenila igra.

Avgusta je bila najavljena tudi animejska adaptacija. Muruyama je serijo romanov začel izdajati na spletu leta 2010, nato pa jo je leta 2012 Kadokawina hčerinska založba Enterbrain izdala tudi v knjižni obliki z ilustracijami umetnika so-bin. Četrta in šesta knjiga sta imeli na CD ploščku priloženo tudi dramsko igro z glasovi igralcev, kot so Satoshi Hino, Yumi Hara, Emiri Katō in Sumire Uesaka. Do sedaj je bilo prodanih več kot 400.000 kopij te serije lahkih romanov.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igrana adaptacija mange Golden Kamuy dobi še letos nadaljevanje

Na uradnem profilu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za filmsko adaptacijo mange Golden Kamuy , katere avtor je Satoru Noda, so razk...