27/10/2014

MAKKON 2014


Spet prihaja december in s hladnimi zimskimi dnevi tega meseca tudi največja slovenska konvencija o animejih, mangah in Japonski, ki je poznana pod imenom MAKKON. Letošnje leto se bo konvencija odvijala v soboto, 13. decembra 2014, od 12. ure dalje na isti lokaciji kot lani, in sicer v Kinu Šiška, Trg Prekomorskih brigad 3, Ljubljana (glejte zemljevid spodaj).
To bo že tretje leto zapored, kar se konvencija izvaja pod tem imenom. Pred tem je bil ta dogodek poznan pod imenom Novoletka, vendar je z novo ekipo in novimi idejami dobil tudi novo ime. Organizatorji zaenkrat še niso sporočili, kakšen bo program letošnje konvencije, vendar pa so na socialnem omrežju Facebook zapisali, da bo le-ta objavljen nekje sredi ali proti koncu novembra.


Če želite biti o Makkonu redno obveščeni, je najbolje, da všečkate njihovo stran na socialnem omrežju Facebook in potrdite udeležbo na letošnjem dogodku. Odklikate pa lahko tudi na njihovo uradno spletno stran, na kateri so o sami konvenciji napisali sledeče:
Makkon (マッコン) je dogodek, na katerem se vse vrti okoli animejev, mang in japonske kulture. Ime je sestavljanka japonske besede matsuri (祭), kar pomeni festival, in angleške besede convention.

Dogodek se odvija vsako leto v mesecu decembru. Na njem alkoholne pijače niso zaželene, saj želimo pokazati, da se lahko zabavamo tudi brez njega.

Makkon ima zelo raznolik program in pester izbor aktivnosti. Obiskovalci se lahko preizkusijo v arkadnem plesu in konzolnih igrah. Program popestrijo tudi razna poučna predavanja, predstavitve, nastopi in tekmovanja, ki se vsako leto spreminjajo. Stalnice dogodka pa so risarski, origami in bralni kotiček, sejem in razstava risb domačih umetnic.

Trudimo se tudi na novostih. Pojavila se je ideja, da bi dogodek pokril še evropske in ameriške stripe ter večji poudarek na video igrah. Dogodek torej želimo razširiti na večje proporce, da potešimo želje obiskovalcev in predvsem, da ustvarimo zabaven dogodek, na katerem bomo lahko uživali prav vsi!
Organizatorji konvencije vas torej vljudno vabijo na zimsko druženje ljubiteljev animejev, mang in japonske kulture, tako tradicionalne kot tudi sodobne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...