13/10/2014

Manga "Arata Kangatari" se nadaljuje naslednje leto


Mangaka Yuu Watase je na svojem uradnem Twitter računu potrdila, da se bo manga Arata Kangatari (Legenda o Arati) nadaljevala naslednje leto. Avtorica je sicer nameravala z mango nadaljevati že ta mesec, vendar je 3. oktobra razkrila, da to letos ne bo več mogoče.

Watasejeva trenutno dela na deluxe (remastered) izdaji mange Arata Kangatari, katere četrti zvezek z zbranimi poglavji bi naj izšel ta mesec. Manga, ki sicer izhaja v Shogakukanovi reviji Weekly Shonen Sunday, pa je drugače na pavzi že od februarja.

Manga je na voljo tako v nemškem kot tudi angleškem jeziku, pri Viz Media, ki je založnik mange v angleščini, pa zgodbo opisujejo sledeče:
"V mitološkem svetu, kjer ljudje in bogovoi soobstajajo, ima Arata nesrečno čast, da je naslednik matriarhalnega klana Hime. To pomeni, da se mora pretvarjati, da je dekle, ali pa soočiti s smrtjo, če je njegov pravi spol kdajkoli razkrit! Na dan njegovega ustoličenja je zaradi načrtovanega umora prisiljen pobegniti in se nekako znajde v sodobni Japonski! Medtem pa je v Aratin svet vsrkan Arata Hinohara, fant iz sodobnega sveta, ki se mora soočati z ljudmi, ki posegajo po njegovem življenju!"

Leta 2013 je izšla tudi animejska adaptacija, ki zajema 12 epizod. Watasejeva je izdala tudi številne kratke enkratne mange, med njimi tudi mangi Honma Kaidan (Resnične zgodbe o duhovih) in Ano Koneko no Mirai wo Watashi wa Shiranai (Ne poznam prihodnosti tega mucka). Februarja 2013 je Watasejeva zaključila tudi mango Fushigi Yûgi: Genbu Kaiden, ki je izhajala skoraj 10 let.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Arata Kangatari v angleščini

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Arata Kangatari v nemščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...