21/10/2014

Manga "Billy Bat" se vrača


V letošnji 47. številki Kodanshine revije Morning so objavili, da se manga Billy Bat, katere avtor je Naoki Urasawa, 30. oktobra vrača s premora, na katerem je bila vse od julija. Prejšnji mesec je izšel tudi 15. zvezek z zbranimi poglavji.

Manga Billy Bat je strip v stripu, katerega pravi protagonist je japonsko-ameriški umetnik Kevin Yamagata, ki riše strip Billy Bat za Marble Comics. Nekega dne na vrata njegovega studia potrkata dva detektiva, ki zgledata kot Stan in Olio v oblačilih iz časa Dicka Tracyja, ter zavzameta Kevinovo sobo za namene opazovanja sobe v sosednji stavbi. Eden izmed detektivov, suhljati "Stan", opazi Kevinovo delo in se izkaže za oboževalca Billyja Bata. Ta drugi, debelušni "Olio", pa ga obtoži plagiatorstva, saj bi naj Kevin kopiral nek stari japonski strip. Oliotovi spomini nas tako po Urasawino odpeljejo skozi čas v Tokio leta 1949.

Manga Billy Bat od leta 2012, z dvema daljšima premoroma v letošnjem letu, izhaja tedensko.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...