29/10/2014

Manga "Maria Holic" se novembra zaključi


V decembrski številki Media Factoryjeve revije Monthly Comic Alive so sporočili, da bo Minari Endo v naslednji številki, ki izide 27. novembra, po osmih letih izhajanja zaključila svojo mango Maria Holic. Založba Media Factory bo zadnji, 14. zvezek z zbranimi poglavji izdala 23. januarja 2015, ki bo izšel tudi v posebni spominski izdaji, katera bo vsebovala tudi knjižico z ilustracijami posebnih gostujočih umetnikov. Povrhu bo Media Factory izdala tudi knjigo z zbirko ilustracij, ki se bo imenovala Maria Holic Gashū (Maria Holic zbirka ilustracij).

Manga se začne z vpisom Kanako, dijakinje, ki obiskuje 2. letnik, v dekliško šolo, saj ima strah pred moškimi. Tukaj si dekle želi poiskati usojeno yuri partnerko. Tako spozna Mariyo, dijakinjo, ki obiskuje 1. letnik in ustreza njenim kriterijem. Obstaja samo ena težava - njena izbranka je v resnici sadističen fant, ki se oblači kot dekle.

Endojeva je mango začela izdajati v reviji Monthly Comic Alive leta 2006. V angleščini je izšlo sedem zvezkov, dokler Tokyopop na severnoameriškem trgu ni prenehal obratovati. Manga je navdihnila tudi dve animejski seriji. Prva je izšla leta 2009, druga pa leta 2011.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...