10/10/2014

Manga "Tokyo Ghoul:re" začne izhajati ta mesec


Sui Ishida bo v letošnji 46. številki revije Weekly Young Jump založbe Shueisha začel izdajati manga serijo Tokyo Ghoul:re. V prejšnji številki so najavili, da bo Ishida v 46. številki začel izdajati "šokantno novo serijo", vendar niso ravno zapisali, o čem bo govorila. Dodali so zgolj sledeče besedilo: "Legenda ima začetek. Če boste priča temu začetku, bo to trenutek, ki ga ne boste pozabili do konca življenja!!"

Prva manga je napeta mešanica grozljivke in temačne fantastike, ki se dogaja v Tokiu, katerega ustrahujejo "zli duhovi", ki se prehranjujejo z ljudmi. Ljudje tako živijo v strau pred temi stvori, katerih izvor je pravi misterij. Preprost študent Kaneki v tem Tokiu nekega dne v kavarni, v katero pogosto zahaja, sreča dekle Rize, ki je takšen knjižni molj kot on. Pri vsem tem pa se ne zaveda, da se bo njegova usoda spremenila čez noč.

Ishida je prvo Tokyo Ghoul mango začel izdajati v reviji Weekly Young Jump leta 2011 in jo 18. septembra zaključil v reviji Young Jump. Shueisha bo zadnji, 14. zvezek z zbranimi poglavji na Japonskem izdala 17. oktobra. Takrat bo izšla tudi zbirka ilustracij Tokyo Ghoul [zakki].

Prvi trije zvezki mange so na voljo tudi v nemščini pri založniku KAZÉ Manga, v angleščini pa bi jo naj kmalu začel izdajati založnik Viz Media. Po mangi so posneli tudi animejsko serijo, ki se je na japonskih malih zaslonih predvajala to poletje, načrtovana pa je že tudi druga sezona, ki se bo na japonskih malih zaslonih začela predvajati januarja 2015.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Tokyo Ghoul v nemščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...