09/10/2014

Manga "Yamato Nadeshiko Shichihenge" se končuje


V novembrski številki revije Bessatsu Friend založbe Kodansha je objava, da Tomoko Hayakawa zaključuje svojo shojo mango Yamato Nadeshiko Shichihenge (Kako postati popolno dekle). Izšla bi naj samo še tri poglavja. Če se bo manga nadaljevala brez premora, se bo zaključila v februarski številki reviji Bessatsu Friend, ki izide 13. januarja.

Hayakawa je mango v zgoraj omenjeni reviji začela izdajato leta 2000, založba Kodansha pa je septembra letos izdala že 35. zvezek z zbranimi poglavji. Manga je od aprila letos bila na premoru in se je ta mesec ponovno vrnila z novim poglavjem ter to objavo. V reviji  Bessatsu Friend je do februarja izhajala tudi Hayakawina manga Real Face.

Manga je na voljo tudi v angleškem jeziku, v katerem je trenutno izšlo 33 zvezkov, ki izhajajo pri Kodansha Comics že od leta 2010, in nemškem, v katerem je prav tako izšlo že 33 zvezkov, ki izhajajo pri Egmont Manga. V angleščini in nemščini sta zanimiva tudi naslova, saj v primeru prvega jezika manga nosi naslov The Wallflower, kar v dobesednem prevodu pomeni rumeni negnoj, v slednjem pa Perfect Girl, kar je sicer angleški naslov, vendar vsekakor bliže japonskemu.
 
Manga Yamato Nadeshiko Shichihenge je navdihnila tudi animejsko televizijsko serijo, ki je izhajala v letih 2006 in 2007 ter vsega skupaj šteje 25 epizod, prav tako pa tudi igrano televizijsko serijo, ki se je na japonskih malih zaslonih predvajala leta 2010.

Pri Kodansha Comics so o mangi zapisali sledeče: "To je prelepa, prostorna palača in štirje čedni, 15-letni prijatelji lahko v njej živijo zastonj! Obstaja samo eno pravilo: V roku treh let morajo fantje lastnikovo nepopolno nečakinjo spremeniti v damo, primerno za palačo, v kateri vsi živijo! Kako težko je to sploh lahko? Nato nastopi Sunako Nakahara, agrofobna, grozljivke ljubeča, mozoljasta, kodrasta, modno neizobražena samotarka, katero zajame eksplozivno krvavenje iz nosu, kadarkoli vidi nekoga atraktivnega. Ta projekt bo potreboval več, kot so naši štirje junaki kdajkoli pričakovali - potreben bo čudež!"

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Yamato Nadeshiko Shichihenge v angleščini

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Yamato Nadeshiko Shichihenge v nemščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...