15/10/2014

Predavanje KOREJA SEVERNO OD 38. VZPOREDNIKA


Ljubljansko geografsko društvo vas vljudno vabi na potopisno predavanje Koreja severno od 38. vzporednika, ki bo v torek, 18. novembra 2014, ob 19. uri v dvorani Zemljepisnega muzeja, GIAM ZRC SAZU, Gosposka ulica 16, Ljubljana (glejte zemljevid spodaj). Vstop na predavanje je brezplačen.
Ljubljansko geografsko društvo je o samem predavanju, ki govori o potovanju v Severno Korejo, katera velja za eno najbolj izoliranih in nenavadnih držav na svetu, zapisalo sledeče:
Korejski polotok je razdeljen na dva svetova, ki ju loči štirikilometrski pas po imenu DMZ (Demilitarizirana cona). Po uničujoči vojni, v kateri so se velesile bojevale za prevlado, tekla pa je korejska kri, sta DLR Koreja in ZDA podpisali premirje, ki traja že 61 let. Vojna tako uradno še ni končana. Veliko Slovenk in Slovencev je že obiskalo Korejo pod 38. vzporednikom, to potopisno predavanje, ki bo nadaljevanje interaktivne učne ure mobilnosti, pa bo izjemna možnost, da spoznate Korejo tudi nad 38. vzporednikom.

Predavanje bo vodil Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije.

Vir: Ljubljansko geografsko društvo, Napovednik.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...