06/10/2014

Prenos polfinala in finala svetovnega prvenstva "League of Legends" na velikem platnu v Udarniku

V Udarniku, Grajski trg 1, Maribor si bo možno na velikem platnu v živo ogledati prenos polfinala in finala svetovnega prvenstva v igri League of Legends (LOL). Polfinale se bo prenašalo v soboto, 11. oktobra, od 10:00 do 15:00 in nedeljo, 12. oktobra, od 10:00 do 15:00, medtem ko si bo finale možno ogledati v nedeljo, 19. oktobra, od 8:30 do 14:00.
Ogled prenosov v živo organizira društvo za elektronske športe spid.si, in sicer v sodelovanju s partnerskimi bari in medijskimi sponzorji, med katere torej spada tudi Zavod Udarnik. Prenose si bo tako torej možno ogledati na številnih lokacijah po Sloveniji.

Za potrebe projekta ogleda tekem finala so organizatorji tako vzpostavili spletno stran worlds.spid.si, na kateri lahko zainteresirani najdejo vse informacije, ki jih rabijo za ogled. Med temi informacijami so lokacije, slike le teh in termini ter lokalni koordinatorji. Objavili so tudi dogodek na socialnem omrežju Facebook, kjer lahko potrdite svojo udeležbo. Za dostop do dogodka kliknite TUKAJ.

V društvu spid.si so o igri zapisali sledeče: "Sama videoigra, v kateri tekmovanje si bomo ogledovali, je hitra, zastonjska in izjemno tekmovalna spletna igra, v kateri se dve ekipi sestavljeni iz petih igralcev (vsak od katerih igra drugačnega heroja) pomerita skozi več igralnih modusov. O sami popularnosti lahko povemo, da ima več kot 35 milijonov mesečnih igralcev, vsakodnevnih pa nekaj manj kot 15 milijonov, kar ji zagotavlja mesto najbolj igrane videoigre na svetu."

Vir: Udarnik, spid.si